Η Απάντηση Καρασούλα μετά το σάλο από ανάρτησή του για το μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ

24 Ιουλίου - 16:44 Τοπικά

Με ανακοίνωσή του στα social media ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΟΔΕ Ηλείας Διαμαντής Καρασούλας δίνει τη δική του απάντηση για το σάλο που έχει προκληθεί ύστερα από ανάρτησή του  που αφορά το μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ.

Ειδικότερα ο κος Καρασούλας αναφέρει :

Η απομόνωση φράσεων ή σχολίων από έναν διάλογο για την δημιουργία εντυπώσεων αποτελεί τον μεγαλύτερο βιασμό της δημοκρατίας αλλά και δολοφονία χαρακτήρα εκ προθέσεως. Αριστερά τρολ του διαδικτύου έμπειρα στην παραχάραξη δηλώσεων των πολιτικών τους αντιπάλων εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο πρόσωπό μου με αφορμή ένα σχόλιό μου σχετικά με την ευαίσθητη περίπτωση του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ. Το εν λόγω σχόλιο ήταν στην πραγματικότητα μια απάντηση σε έναν χρήστη του διαδικτύου που καταφέρθηκε με ύβρεις στην σελίδα του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια σε ανάρτηση που αυτός εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν δύναται να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο την θεραπεία στο εξωτερικό του μικρού Π.Ρ. όπως ζητούν οι γονείς του.

Αυτό που είπα στο σχόλιό μου δεν ήταν τίποτα περισσότερο από αυτό που λέει και ο υπουργός στην ανάρτησή του. Ότι δεν είναι στο χέρι του υπουργού να μοιράζει χρήματα παραβιάζοντας την απόφαση της αρμόδιας επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου αφού η εν λόγω θεραπεία δεν είναι εγκεκριμένη και πιστοποιημένη. Η θεραπεία που γίνεται στην Ελλάδα και είναι η μόνη επίσημη θεραπεία για την πάθηση αυτή, και φυσικά καλύπτεται πλήρως από το Υπουργείο Υγείας.

Η υπόθεση του μικρού Παναγιώτη –  Ραφαήλ μας αφορά όλους και η δύναμή του είμαστε εμείς. Γιαυτό και ήμουν απ’ τους πρώτους που έσπευσαν να βοηθήσουν έμπρακτα αυτή την προσπάθεια όπως και χιλιάδες συμπολίτες μας. Είναι αυτονόητο ότι η πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται και έχουν ανάγκη. Και το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να τους στηρίζει με οποιοδήποτε κόστος, σύμφωνα πάντα με τους κανόνες που λειτουργεί ένα συγκροτημένο κράτος. Όταν δεν πληρούνται αυτοί οι κανόνες το ρόλο αναλαμβάνει ο εθελοντισμός και η ανθρωπιά των πολλών. Αυτό ήθελα να καταδείξω στο σχόλιό μου ίσως με ύφος ενοχλητικό μιας και αποτελούσε μέρος ενός έντονου διαλόγου που πολλές φορές μπορεί να παρασύρει και να εκθέσει τον καθένα μας.

Ο άνθρωπος είναι πάνω από όλα. Και η επίκληση στη λογική και τη νομιμότητα δεν αναιρεί την ανθρωπιά μας.

 Διαμαντής Καρασούλας

Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΝΟΔΕ ΝΔ Ηλείας

Η επίμαχη ανάρτηση:

Περισσότερα Νέα