Η απάντηση Κοροβέση για το 41ο Ολυμπιακό Ράλλυ

24 Ιουλίου - 16:24 Τοπικά

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020  και ώρα  2.30 μ.μ., με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος. Μεταξύ των θεμάτων που είχαν οριστεί να συζητηθούν εντός ημερησίας διάταξης η παράταξη «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» πραγματοποίησε επερώτηση σχετικά με τη διεξαγωγή του 41ου Ολυμπιακού Ράλλυ στην ευρύτερη περιοχή της Φολόης.

Όπως αναφέρει η εισήγηση της παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» το αθλητικό δρώμενο διεξήχθη σε διαδρομές 13 χιλιομέτρων εντός του δρυοδάσους της Φολόης, ενώ όπως ισχυρίζονται δεν υπήρξε μέριμνα για την διατάραξη ευαίσθητων ζωνών του δάσους.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως η συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τόσο στο φετινό ράλλυ, όσο και στα προηγούμενα χρόνια αφορά σε οικονομική ενίσχυση και μόνο. Αυτό σημαίνει πως η Περιφέρεια καλύπτει δαπάνες οι οποίες είναι σημαντικές για την υλοποίηση του μεγαλύτερου μηχανοκίνητου αθλητικού γεγονότος της Ηλείας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κοροβέσης αναφέρθηκε στις δαπάνες που κάλυψε η ΠΔΕ και αφορούσαν το κόστος των εκτυπωτικών (Εκτυπώσεις αφισών, Εκτύπωση εντύπου του αγώνα, Εκτύπωση αριθμών συμμετοχών αγωνιστικών αυτοκινήτων στελεχών- οργάνωσης- κριτών- πλοηγών- δημοσιογράφων, κλπ., βιβλίο διαδρομής, βιβλίο ασφαλείας ράλλυ, πανό για την ράμπα εκκίνησης – τερματισμού, διαφημιστική προβολή περιπτέρου αγώνα- banners προβολής κτλ) καθώς και την ηχητική και φωτιστική εγκατάσταση για την έναρξη και τον τερματισμό του αγώνα. Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στήριξε και φέτος την διοργάνωση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΡΑΛΛΥ, όπως κάνει κάθε χρόνο από την ίδρυσή της.

Βασική επιδίωξη της Περιφέρειας και ένας εκ των πρωταρχικών στόχων της, όπως αυτές καταγράφονται στον ιδρυτικό νόμο (Ν.3852/2010) είναι η προώθηση πολιτικών και δράσεων οι οποίες προάγουν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τις ηθικές αξίες στην περιοχή μας. Είναι αποδεδειγμένο άλλωστε πως το μεγάλο αυτό γεγονός επιφέρει από τη μία οικονομικά οφέλη για την περιοχή, όσο και συμβάλλει στην προώθηση και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής. Το Ολυμπιακό Ράλλυ αποτελεί πιστοποιημένο αθλητικό γεγονός από την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και ο αγώνας αποτελεί grand prix του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έχει την αρμοδιότητα να παραχωρεί άδειες ασφαλούς διεξαγωγής, ή περιβαλλοντικές άδειες για τέτοια γεγονότα. Παρόλα αυτά όπως ανέφερε ο κ. Κοροβέσης η αρμόδια υπηρεσία της ΠΔΕ είχε ζητήσει από το σύλλογο (ΑΟΛΑΠ) όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και δικαιολογητικά που αφορούσαν το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός. Μάλιστα όλες αυτές οι σχετικές αποφάσεις που προσκομίσθηκαν στην υπηρεσία είναι αναρτημένες και στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Με δεδομένο λοιπόν ότι υπάρχουν οι σχετικές εγκρίσεις διεξαγωγής από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και από τη Διεύθυνση Δασών Ηλείας, η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει από το να στηρίξει αυτό το γεγονός όπου επιφέρει τα προαναφερόμενα οφέλη.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού αναφέρθηκε στις προθέσεις της Περιφερειακής Αρχής για ανάδειξη τόσο του δρυοδάσους της Φολόης όσο και της ευρύτερης περιοχής. Όπως χαρακτηριστικά στηρίζει ο κ. Κοροβέσης το δρυόδασος της Φολόης σε συνδυασμό με αξιοθέατα της περιοχής (καταρράκτες Νεμούτας) αποτελούν ένα ισχυρό Τουριστικό Προϊόν για την Ηλεία καθώς ο θεματικός Τουρισμός (περιπατητικός, ποδηλατικός κλπ) ακμάζουν. Για το λόγο αυτό το δρυοδάσος συμπεριλαμβάνεται στο σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής για την Τουριστική Προβολή της ΠΔΕ.

Περισσότερα Νέα