Η αρχαία ελληνική γλώσσα αναπτύσει την ευφυΐα! Με επιτυχία η διημερίδα σε Πύργο και Αρχ. Ολυμπία με θέμα:”Αναζητώντας την αρχαία Ελληνική σκέψη σήμερα”

24 Ιουλίου - 17:08 Τοπικά

Το Διεθνές Κέντρο Επιστημών & Ελληνικών Αξιών (Δ.ΚΕ.Κ.Ε.Α.)συμμετείχε σε Διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Μαρτίου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και στο Δημαρχείο  Αρχαίας Ολυμπίας με θέμα:”Αναζητώντας την αρχαία Ελληνική σκέψη σήμερα” που  διοργανώθηκε από το Ι.Α.Κ.Ε. και την Επιστημονική -Ανθρωπιστική Εταιρεία Ελλήνων Δασκάλων “Greek Theacher”. Η διοργάνωση της Διημερίδας εντάσσεται στην προσυνεδριακή δράση του τρίτου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου με διεθνή συμμετοχή με θέμα:«Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Εκπαίδευση, Κοινωνία και Πολιτική Παιδεία» που διοργανώνει το Ι.Α.Κ.Ε και θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως 7 Μαΐου 2017, στο Ηράκλειο Κρήτης και στο  οποίο θα συμμετάσχει και το Δ.Κ.Ε.Κ.Ε.Α.
Η  Συνεδρία της 1ης  μέρας ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή.   Χαιρετισμούς απηύθυναν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Τ. Γεωργόπουλος , η π. βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δ. Αυγερινοπούλου και μέλη της “Greek Theacher”.
Ακολούθως μίλησε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.) κ. Ελένη Π. Μαράκη, με θέμα :«Ο ρόλος του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών  στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα»
Το Διεθνές Κέντρο εκπροσώπησαν ως κεντρικοί ομιλητές, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής Καθηγητές του Παν/μίου Πατρών κ. κ. Στέφανος Παϊπέτης  και Σταύρος Παπαμαρινόπουλος.

Κατερίνα Παναγοπούλου:“Θα διευρυνθουν οι δράσεις του Δ.ΚΕ.Κ.Ε.Α. εντος & εκτός συνόρων.”

Ο καθηγ. Σ. Παϊπέτης μετέφερε τον χαιρετισμό και την στήριξη της Προέδρου του Δ.Κ.Ε.Κ.Ε.Α. Εθνικής πρέσβεως  του Ευ Αγωνίζεσθαι στο Συμβούλιο της Ευρώπης και Προέδρου του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”κ. Κατερίνας Παναγοπούλου, η οποία ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις εργασίες της Διημερίδας και του επικείμενου Συνεδρίου, δηλώνοντας ότι στηρίζει ενθέρμως δράσεις με αυτό το αντικείμενο, εκφράζοντας παράλληλα την λύπη της που δεν ήταν δυνατόν να συμμετάσχει,  καθότι η συγκεκριμένη εκδήλωση  συνέπεσε με το DELPHI ECONOMIC FORUM (2-5/3/2017) στο οποίο ήταν κεντρική   ομιλήτρια.

Η Πρόεδρος του Διεθνούς  Κέντρου Επιστημών & Ελληνικών Αξιών κ. Κατερίνα Παναγοπούλου του οποίου  την ίδρυση εξήγγειλε στο Διεθνές Συνέδριο: “Η αρχαία Ελλάδα & ο σύχρονος κόσμος” παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλου  και του  Α’ Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.κ.  Frans Timmermans, προτίθεται να διευρύνει τις δράσεις του  με όλα τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και τις Επιστημονικές -Ανθρωπιστικές Οργανώσεις  εντός και εκτός συνόρων με επίκεντρο την αρχαία Ολυμπία και ότι αυτή εκφράζει, ως σύμβολο Ιδεών. Τώρα το Διεθνές Κέντο αναπτύσσει σχέσεις με το Παν/μιο Πατρών και τις Πρυτανικές Αρχές οι οποίες προτίθενται να είναι αρωγοί σε δράσεις σχετικές με προώθηση της επιστήμης και της έρευνας. Μεταφέρω και τους χαιρετισμούς της Πρυτάνεως κ. Βενετσάνας Κυριαζοπούλου η οποία  εύχεται  κάθε επιτυχία”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σ. Παϊπέτης.
Στη συνέχεια ο ίδιος μίλησε, με θέμα:«Νεότερες ανακαλύψεις για την επιστήμη και την τεχνολογία στην αρχαία Ελλάδα και η σημασία τους για τη σύγχρονη εκπαίδευση»,στην οποία αναφέρθηκε στα εκπληκτικά αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας που έχουν  παρουσιαστεί σε πέντε Διεθνή Συνέδρια με τον ίδιο τίτλο τα οποία  πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Πατρών στην Ολυμπία, φέρνοντας στο φως απίστευτα τεχνολογικά επιτεύγματα της Ομηρικής περιόδου με “πιλότο” τα Ομηρικά έπη.

Εξαιρετική εντύπωση προκάλεσε επίσης η ομιλία του αντιπροέδρου του Δ.ΚΕ.Κ.Ε.Α. καθηγ. Σταύρου Παπαμαρινόπουλου ο οποίος μίλησε με θέμα: “Η ευνοϊκή επίδραση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στον ανθρώπινο εγκέφαλο”, στο πλαίσιο της οποίας στηριζόμενος σε επιστημονικές έρευνες απέδειξε ότι αρχαία ελληνική γλώσσα επιδρά στα κέντρα του εγκεφάλου και  αναπτύσσει την ευφυΐα.

,Στο πλαίσιο του προγράμματος της 2ης μέρας χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος  Αρχαίας Ολυμπίας  Γιώργος Δεββές και οι: Γ. Στριλιγκάς Γραμματέας Εκδόσεων του Ι.Α.Κ.Ε., Α.Τζαμαλής αντιπρόεδρος των “Greek Theacher”, Α.Χρυσανθακόπουλος Πρόεδρος Νομικού Προσώπου Παιδείας & Αθλητισμού και η Α. Παπαϊωάννου αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ολυμπίας.  
Εισηγητής ήταν ο Αθανάσιος Κατσίμπελης Πρόεδρος Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Ελλήνων Δασκάλων – Greekteachersμε θέμα:«Η ίδρυση και το έργο της Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Ελλήνων Δασκάλων”.
Για τα συμπεράσματα της Διημερίδας μίλησε  o Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής τουΔ.ΚΕ.Κ.Ε.Α.Καθηγ.Σ.Παϊπέτης.
Την ίδια μέρα  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των συμμετεχόντων στο ναό του Επικούριου Απόλλωνα στη Φιγαλεία και στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Περισσότερα Νέα