Η Αρχαία Ολυμπία τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

24 Ιουλίου - 16:24 Τοπικά

Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια, αν και υπό περιοριστικά μέτρα, λόγω κορονοϊού, γιορτάστηκε η 80η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν η έδρα του Δήμου, όπου το πρωί εψάλη η Δοξολογία στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε σε έντονα συγκινησιακό ύφος ο Γυμνασιάρχης κ. Νίκος Κωστόπουλος.

Μετά τη Δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και εν συνεχεία η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στην προτομή του πεσόντος στην Αλβανία ταγματάρχη Πραξιτέλη Κονδύλη. Στεφάνια κατατέθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Ολυμπιακών θεμάτων κ. Δημήτρη Νικολακόπουλο, τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Παναγιώτη Μαντά, τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος κ. Νίκο Αργυρόπουλο, τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Χαλκιόπουλο, τον επίτιμο πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Επαμεινώνδα Γαλάνη, τον υποδιευθυντή Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Αγγελόπουλο, τους αθλητές του Α.Ο. «Ολυμπιονίκης», Δήμητρα Μίχου και Σπήλιο Σπηλιόπουλο και από μαθητές του Δημοτικού και Γυνμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας. Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, εκπρόσωποι φορέων, κ.α.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν στις έδρες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων. Στη Δ.Ε. Φολόης (Λάλα) τον Δήμο εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, ενώ η Αντιδήμαρχος κα Ρόη Αντωνοπούλου εκφώνησε τον πανηγυρικό. Στη Δ.Ε. Λαμπείας (Δίβρη) τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης, ενώ έγινε εκφώνηση πανηγυρικού από την Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Λαμπείας, κα Αγγελοπούλου Αθανασία. Τέλος στη Δ.Ε. Λασιώνος (Πανόπουλο) τον Δήμο εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος και τον πανηγυρικό εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Πανόπουλου, κα Ευθυμία Δήμα.

Περισσότερα Νέα