Η Χώρα χρειάζεται «γκάζι», για να μην τραβήξει «χειρόφρενο». Άρθρο του Φώτη Αλεξόπουλου

24 Ιουλίου - 16:29 Τοπικά

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ *Φώτη Αλεξόπουλου

Με την στήριξη του πακέτου ανάκαμψης των 74 δις,   ίσως είναι η πιο σημαντική ευκαιρία της χώρας ( από το 2009 και μετά) να προχωρήσει άμεσα σε ριζική ανασυγκρότηση .

Η σημαντική   στροφή  εκ μέρους των χωρών του Βόρειου άξονα της Ε.Ε., που  από πάγια αρνητική προς το πρόσωπο της Ελλάδος , μετατράπηκε  σε «αόριστου»  θετική, μας δίνει το χρονικό όριο που επιζητούσαμε,  ώστε να ανασάνει η καταπονημένη οικονομίας μας . Αυτές οι «ανάσες», είναι ιδιαίτερα σημαντικές να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά για την σταθεροποίηση της εθνικής μας οικονομίας .

Πρώτο μέλημα της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιηθούν αυτά τα κεφάλαια και να αφομοιωθούν από την πραγματική οικονομία.     Δηλαδή : Κάλυψη των δημοσιονομικών κενών και έναρξης μιας νέας σύγχρονης δημοσιονομικής πολιτικής , δημιουργία νέου ευέλικτου συστήματος των  δημοσίων υπηρεσιών , «Πλαφόν» στις προσλήψεις  Δημοσίων Υπάλληλων , αποκέντρωση των παραγωγικών δυνάμεων και μετακίνηση του ενεργού πληθυσμού από τα  αστικά κέντρα στην περιφέρεια με σκοπό την τόνωση του Πρωτογενή Τομέα  , οικονομικά κίνητρα στα νέα ζευγάρια για λύση του Δημογραφικού προβλήματος , απασχόληση & κατάρτιση των Νέων παραγωγικών δυνάμεων στην ιδέα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με ενδυνάμωση των  νέων καινοτομιών , ψηφιακή στελέχωση όλης της Δομής του Κράτους και των Υπηρεσιών του ,    κ.λ.π .

 Από τον Σεπτέμβριο του 2020 οφείλει η κυβέρνηση να καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάκαμψης της Χώρας , ώστε από αρχές του 2021 το πακέτο των 74 δις να ενεργοποιηθεί από την  Ε.Ε.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε η χώρα χρειάζεται «Γκάζι», για να μην  τραβήξει  «χειρόφρενο».

*Ο Φώτης Αλεξόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Και Οικονομίας

Περισσότερα Νέα