Η ΔΕΕΠ Ηλείας συγχαίρει τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον Αστυνομικό Δ/ντη Ηλείας: Αποτελεσματικό από την πρώτη ημέρα το έργο της Ειδικής Ομάδας Ελέγχου Παραβατικότητας

24 Ιουλίου - 19:32 Τοπικά

Ως ιδιαίτερα θετικό χαρακτηρίζει το μέτρο για μεγαλύτερο και ευρύτερο έλεγχο κατά της εγκληματικότητας με την σύσταση Ειδικής Ομάδας Ελέγχου Παραβατικότητας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων από την ΕΛΑΣ η ΔΕΕΠ Ηλείας.

Ειδικότερα συγχαίρει και δημόσια τόσο τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα όσο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Μιχάλη Οικονομόπουλο που ενήργησαν άμεσα και εκ των πραγμάτων όπως δείχνουν οι πρώτες μέρες εφαρμογής του αποτελεσματικά.

Από την ΔΕΕΠ τονίζεται ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση και έγκαιρες παρεμβάσεις πάνω στα ζητήματα παραβατικότητας και την παράνομη δραστηριότητα διαφόρων ομάδων που αναστατώνουν κάθε φορά τους πολίτες κυρίως με διαδοχικές διαρρήξεις και κλοπές.

Πρόκειται για έναν πραγματικό «εφιάλτη» που ποτέ δεν τελειώνει με διαρκή κτυπήματα σε κατοικίες, εξοχικά σπίτια αγροτικές εγκαταστάσεις επιχειρήσεις καταστήματα και Εκκλησίες. Για αυτό και είναι εύστοχη η κίνηση της δημιουργίας Ειδικής Ομάδας η οποία και θα πρέπει να στηριχθεί περισσότερο και να λειτουργεί με το ανάλογο προσωπικό σε 24ωρη βάση.

Και εδώ χρειάζεται μεταξύ άλλων ο συντονισμός και η ενεργοποίηση και άλλων φορέων  όπως και των Δήμων αλλά και των εθελοντών πολιτών που πολλές φορές έχουν προσφέρει με την προσωπική τους συμβολή στην ενίσχυση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών.

Περισσότερα Νέα