Η ΔΕΥΑΠ με ώριμες μελέτες διεκδικεί νέα έργα ύψους 7,5 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Παν. Αντωνακόπουλος: «Υλοποιούνται σημαντικά έργα» -Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου: «Συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας» Ακόμη δύο ώριμες μελέτες έργων, συνολικού προϋπολογισ

24 Ιουλίου - 19:34 Τοπικά

Η ΔΕΥΑΠ με ώριμες μελέτες διεκδικεί νέα έργα ύψους 7,5 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Παν. Αντωνακόπουλος: «Υλοποιούνται σημαντικά έργα» -Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου: «Συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας»

Ακόμη δύο ώριμες μελέτες έργων, συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκ. ευρώ κατατέθηκαν από την ΔΕΥΑΠ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παίρνοντας το δρόμο προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Για την πορεία των διαδικασιών ενημερώθηκε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος από την πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Γιώργο Καραστέργιο και τον διευθυντή της υπηρεσίας Νίκο Καλαμπρέζο.

Οι μελέτες αφορούν στα έργα, «Αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένου νερού» προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ και «Κατασκευή εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου αποχέτευση στην T.K. Λαστείκων» ύψους περίπου 2,5 εκ. ευρώ. Και τα δύο έργα αφορούν την αποχέτευση, ενώ στον τομέα της ύδρευσης ήδη έχουν ολοκληρωθεί, αλλά και υλοποιούνται αυτή την περίοδο, σημαντικά έργα εκσυγχρονισμού.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι για όποιο έργο προϋπήρχε μελέτη, αυτή τροποποιήθηκε με τις σημερινές απαιτήσεις των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και ολοκληρώθηκε με την παρούσα διοίκηση, για να μπορέσει να ενταχθεί σε πρόγραμμα.

«Βρήκαμε σε πρωτόλεια φάση κάποιες μελέτες αλλά ήταν εντελώς ανεφάρμοστες και ανεπίκαιρες. Συγκεκριμένα, η μελέτη για την επεξεργασία λυμάτων είχε ξεκινήσει πριν 15 χρόνια. Χρειάστηκε πολλή δουλειά από την υπηρεσία ώστε να καταλήξουμε σε σημείο να διεκδικούμε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης» δηλώνει ο δήμαρχος Πύργου, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα δεν έχει εντάξει κάποιο έργο για την Ηλεία.

Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε επίσης στα μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν ή συνεχίζονται από τη ΔΕΥΑΠ όπως την αυτόματη καταμέτρηση της κατανομής πιέσεων του δικτύου ύδρευσης. Μάλιστα η δεύτερη φάση του έργου είναι εξ’ ολοκλήρου έργο της παρούσας δημοτικής αρχής. Ένα έργο που προλαμβάνει τις βλάβες και συγχρόνως συμβάλει ουσιαστικά στην εξοικονόμηση νερού»

Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου: «Συνεχίζουμε να εκσυγχρονίζουμε τις υπηρεσίες μας»

«Στην ΔΕΥΑΠ συνεχίζουμε να εκσυγχρονίζουμε τις υπηρεσίες μας και συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας για τα μεγάλα έργα» τόνισε η πρόεδρος της υπηρεσίας Ρούλα Αλικάη-Τζανέτου. «Πιστεύουμε ότι θα χρηματοδοτηθούμε και σ’ αυτές τις μελέτες ώστε να γίνουν ακόμη πιο σύγχρονες οι εγκαταστάσεις μας και καλύτερη η εξυπηρέτηση των δημοτών μας»

Σημείωσε δε, ότι όσον αφορά στην ύδρευση ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ζωνοποίησης του δικτύου ύδρευσης του Πύργου και αντικατάστασης ηλεκτρονικών υδρομετρητών, ενώ τώρα υλοποιείται η δεύτερη φάση του έργου. Παράλληλα διεκδικείται σθεναρά το έργο που αφορά την ενεργειακή αυτονομία του Βιολογικού μέσω τοποθέτησης φωτοβολταϊκών πάνελ.

Τέλος, με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος  Καραστέργιος, υπογράμμισε τις προσπάθειες που γίνονται για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. «Είμαστε στο πλευρό του δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, που προσπαθεί συνεχώς από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του να αλλάξει την πόλη προς το καλύτερο και να βελτιώσει τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους δημότες. Εμείς, ως Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ προσπαθούμε να κινηθούμε στο πλαίσιο «δουλειά-δουλειά-δουλειά», καταβάλλοντας το μέγιστο των προσπαθειών μας για να καλυτερεύσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών μας. Θέλω να συγχαρώ την κ. Τζανέτου για το συνολικό της έργο όπως και τους υπαλλήλους της Τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑΠ».

Περισσότερα Νέα