Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας τίμησε τον Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο.

24 Ιουλίου - 19:19 Τοπικά

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η ιερά και πανέορτος μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, στον Πύργο.

Το πρωί της Πέμπτης τελέσθει Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Γρηγόρης Κατσώλης στο μήνυμά του ανέφερε:

“Η σημερινή μέρα αποτελεί ημέρα γιορτής για την Ελληνική Αστυνομία. Με τη θεσμοθέτηση της ημέρας αυτής, η πολιτεία τιμά την Ελληνική Αστυνομία αναγνωρίζοντας την πολύπλευρη προσφορά της στην πατρίδα.
Ο Άγιος Αρτέμιος Προστάτης του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτέλεσε πρότυπο Πίστης, Αυταπάρνησης, Θάρρους και Γενναιότητας, στοιχεία αλληλένδετα με το ρόλο και τα χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει και το αστυνομικό προσωπικό. Με το μαρτυρικό του τέλος και τη στάση ζωής του επισφράγισε με συνέπεια, την Πίστη στο Καθήκον. Η στάση ζωής του ας αποτελεί πρότυπο μίμησης για όλους εμάς, που επιλέξαμε, να υπηρετούμε τον πολίτη σε μια σύγχρονη και απαιτητική κοινωνία.
Εκ μέρους του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, εύχομαι ο Άγιος Αρτέμιος να έχει υπό τη σκέπη του κάθε αστυνομικό που καθημερινά μάχεται για μία ευνομούμενη, ασφαλή και ειρηνική κοινωνία.
Χρόνια πολλά στην Ελληνίδα και στον Έλληνα αστυνομικό! “

Περισσότερα Νέα