Η Δημοτική αρχή στηρίζει την ίδρυση Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων στον Πύργο

24 Ιουλίου - 17:11 Τοπικά

Μια από τις πρώτες ενέργειες του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή  τον Ιούνιο του 2014 σε συνάντηση με τον τότε Υπουργό Παιδείας κ.Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ήταν να ζητήσει τη δέσμευση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων στην πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας .Είμαστε από τις λίγες πρωτεύουσες στην Ελλάδα που δεν διαθέτουμε τέτοιες δομές εκπαίδευσης.

Η πολιτική Ηγεσία τότε είχε δεσμευθεί αλλά το αίτημα εκκρεμεί. Μετά και την κατάργηση του 9ου Δημοτικού Σχολείου θεωρούμε πως είναι ώριμη η απαίτηση της πόλης να αναβαθμίσει τόσο τις δομές της Ειδικής αγωγής όσο και να προχωρήσει στην ίδρυση Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων τα οποία θα προάγουν την ποιότητα και τις δομές της εκπαίδευσης στον Δήμο Πύργου.

Να σημειωθεί πως η εισαγωγή των μαθητών στα σχολεία αυτά θα γίνεται με κλήρωση και  η λειτουργία τους θα ανακουφίσει τον συνωστισμό  μαθητών σε αρκετά σχολεία της πόλης μας. Υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης σχολικών κτηρίων που ήδη διαθέτει η πόλη του Πύργου με σκοπό την άμεση λειτουργία των παραπάνω δομών και την αναβάθμιση της Ανατολικής πλευράς της πόλης.

Σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτούμε την ίδρυση «σχολείων φαντασμάτων» που θα υπάρχουν μόνο στα χαρτιά και δεν θα λειτουργούν. Θα παρακολουθούμε κάθε εξέλιξη σε αυτό το θέμα.

Περισσότερα Νέα