Η Δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ του Κώστα Νικολούτσου για τη δημιουργία ΤΕΦΑΑ στον Πύργο

24 Ιουλίου - 16:29 Τοπικά

Το θέμα της ίδρυσης Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού συναρτάται άμεσα με την θέση της Διοίκησης (Πρυτανείας) του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ως Δήμος Πύργου θα πρέπει να συνεργαστούμε με τις νέες Πρυτανικές Αρχές που πρόεκυψαν από τις πρόσφατες εκλογές.

Για την τεκμηρίωση της πρότασης μας απαιτούνται :

  1. Αναβάθμιση και βελτίωση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου (ταρτάν, χώρος κάτω από τις κερκίδες, τουαλέτες κλπ), εκτιμώμενου προϋπολογισμού 700.000€.
  2. Παρεμβάσεις στο χώρο ρίψεων (όπισθεν του κλειστού γυμναστηρίου) ώστε να διαμορφωθεί ένας σύγχρονος χώρος ρίψεων (νέα περίφραξη, βαλβίδες, χλοοτάπητας, κλπ) με μικρό προπονητήριο και χώρο αποκατάστασης – εξεταστηρίου.
  3. Παρεμβάσεις στους χώρους του κλειστού Γυμναστηρίου με ενεργοποίηση του συστήματος κλιματισμού και αερισμού, ανακαίνιση των χώρων υγιεινής και του προθερμαντηρίου, αποκατάσταση του φωτισμού και βεβαίως άμεση αντιμετώπιση των αναγκών επισκευής και συντήρησης της στέγης και του φέροντος οργανισμού.
  4. Δέσμευση για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου με αναφορά για την πρόοδο των εργασιών.
  5. Υλοποίηση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την δέσμευση χώρων πέραν των σημερινών δημοτικών εγκαταστάσεων όπου θα προβλέπεται να δημιουργηθούν υποδομές για τρίαθλο, ανώμαλο δρόμο καθώς και γήπεδα ανοικτού τύπου (τέννις και συναφή αγωνίσματα).
  6.  Εξέταση της δυνατότητας εξαγοράς ή μίσθωσης παρακείμενων και μη λειτουργούντων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων για φοιτητική εστία, εστιατόριο, αίθουσα διαλέξεων. εργαστήρια, μετά από την εκπόνηση κτιριολογικού προγράμματος.

Πιστεύουμε ότι οι παραπάνω θέσεις που θα συνοδεύονται από αντίστοιχες ενέργειες, ενισχύουν τη σοβαρότητα του αιτήματος και αποδεικνύουν ότι οι υποδομές στον Δήμο μας (μπορεί να αξιοποιηθεί το κλειστό Γυμναστήριο στο Καράτουλα και γήπεδα ποδοσφαίρου σε όλες τις δημοτικές ενότητες) στηρίζουν επαρκώς το υπό ίδρυση Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Τέλος θα πρέπει να προετοιμαστούμε για γενικότερη αντιμετώπιση του θέματος των αθλητικών σπουδών σε συνεργασία με την Αρχαία Ολυμπία.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΖΙ – ΜΠΡΟΣΤΑ (Κώστας Νικολούτσος)

Περισσότερα Νέα