Η δράση «ανοιχτές πόρτες» στα οινοποιεία επανάφερε παιδικές αναμνήσεις! Στο κτήμα και το Οινοποιείο Δρούβα ο Λευτέρης Βαρουξής

24 Ιουλίου - 19:32 Τοπικά

Το κτήμα και το Οινοποιείο Δρούβα, επισκέφτηκε ο επιχειρηματίας και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας, Λευτέρης Βαρουξής, με αφορμή τις εκδηλώσεις «Ανοιχτές Πόρτες» που πραγματοποιήθηκαν έπειτα από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας, και αφορούν σε οινικές περιηγήσεις και δοκιμές στα οινοποιεία της χώρας.

Άλλωστε ο γνωστός επιχειρηματίας έχει στενούς συγγενικούς δεσμούς με την οικογένειά Δρούβα, ενώ το κτήμα με τους αμπελώνες και το πρώτο οινοποιείο, δημιουργήθηκε την δεκαετία του 60′ από τον παππού του Σάκη Δρούβα.

Στο χώρο του οινοποιείου θυμήθηκε στιγμές του παρελθόντος, όπου ως παιδί συμμετείχε και ο ίδιος στη χαρά της οινοποίησης και στο πάτημα των σταφυλιών.

Περιηγήθηκε στο κτήμα με τα αμπέλια και τα εμβληματικά φοινικοειδή, στο οινοποιείο όπου πλέον γίνεται η διαδικασία της οινοποίησης με σύγχρονους τρόπους, αλλά και στα κελάρια με τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά, ενώ ευχαρίστησε για την φιλοξενία τον θείο του Σπύρου Δρούβα και την ξαδέλφη του, οινολόγο και “ψυχή” του κτήματος, Ιουλία.

Το διήμερο «Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία αποτελεί πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού, στο οποίο συμμετέχει και η χώρα μας, και σκοπό έχει τη γνωριμία των καταναλωτών με τον θαυμαστό κόσμο της αμπελοκαλλιέργειας και της παραγωγής κρασιού, αναπόσπαστου αγαθού των λαών της Μεσογείου.

Εφέτος, υπουργείο Τουρισμού και ΕΟΤ έδωσαν έμφαση στις εκδηλώσεις οινοτουρισμού, με δράσεις σε συνεργασία με τις κατά τόπους περιφέρειες, όπως αυτές που είδαμε στην Ηλεία, παρουσία της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη.

Περισσότερα Νέα