Η ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ν. Ηλείας συμμετέχει στη σημερινή συγκέντρωση στον Πύργο για την ακρίβεια

24 Ιουλίου - 19:18 Τοπικά

Η ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ν. Ηλείας συμμετέχει στην κινητοποίηση που διοργανώνουν σωματεία και μαζικοί φορείς ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια την Τρίτη 1 Νοέμβρη 2022 στην κεντρική πλατεία του Πύργου στις 6 το απόγευμα.

Το Σωματείο μας που δραστηριοποιείται στον κλάδο της Ενέργειας γνωρίζει από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις της «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας» και της πολιτικής της πράσινης ενεργειακής μετάβασης. Πως από κοινωνικό αγαθό η ενέργεια γίνεται πανάκριβο εμπόρευμα με χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά αντιμέτωπα με τον κίνδυνο διακοπών ρεύματος, την αδυναμία για διακανονισμούς, την μόνιμη έλλειψη θέρμανσης τον χειμώνα και ψύξης το καλοκαίρι. Δεν μπορεί να γίνει ανεχτό στον 21ο αιώνα να μας προκαλούν λέγοντας μας να προσαρμοστούμε γιατί αλλιώς θα πεθάνουμε ή ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη εισέρχονται στον πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942.

Για ποιόν θα είναι δύσκολος ο χειμώνας;

Σίγουρα όχι για τα μονοπώλια της ενέργειας που καταγράφουν αύξηση κερδών μεγαλύτερη από 450% το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Με όλες τις αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και τον πληθωρισμό που καλπάζει πάνω από 12%, τα λαϊκά νοικοκυριά δίνουν καθημερινά ένα κυριολεκτικό αγώνα επιβίωσης. Η ακρίβεια μας πλήττει διπλά. Και ως εργαζόμενους με την απώλεια θέσεων εργασίας με δικαιώματα και την αντικατάστασή τους με ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα και ως καταναλωτές με το υπέρογκο κόστος διαβίωσης και τη φτωχοποίηση που μεγαλώνει.

Και οι αγώνες στην Ευρώπη δείχνουν ότι τα προβλήματα είναι κοινά και κοινές οι αιτίες. Η λύση σήμερα είναι η οργάνωση στα σωματεία μας, η συσπείρωση και η συμπόρευσή μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε ένα μεγάλο αγωνιστικό, μαχητικό μέτωπο, προσανατολισμένο στα πραγματικά αίτια των προβλημάτων μας.

Συνεχίζουμε και στέλνουμε μήνυμα απεργιακού ξεσηκωμού την Τετάρτη 9 Νοέμβρη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΟΠ – ΔΕΗ Ν. Ηλείας

Περισσότερα Νέα