Η «γαλήνια» Rolls-Royce

24 Ιουλίου - 17:21 Auto - moto

Η one-off παραλλαγή της Rolls-Royce Phantom, η Serenity, είναι δημιούργημα του τμήματος Bespoke Design και χαρακτηρίζεται από το κινέζικο μετάξι του εσωτερικού της, στο οποίο για 600 ώρες ζωγραφίζονταν λουλούδια.

Το τμήμα Bespoke Design της Rolls-Royce παρουσιάζει στη Γενεύη τη μία και μοναδική Serenity, ένα αυτοκίνητο που στηρίζεται στην Phantom και πηγαίνει την εξατομίκευση της πολυτέλειας ένα βήμα παραπέρα. Το εν λόγω concept αντλεί την έμπνευσή του από οριεντάλ θέματα και από τις Rolls-Royce των αρχών του 20ου αιώνα.

Παρόλο που οι εξωτερικές αλλαγές περιορίζονται στο χρώμα, η εταιρεία τονίζει πως η απόχρωση «Bespoke Mother of Pearl» είναι η ακριβότερη βαφή της ιστορίας της, με το γυάλισμα μόνο να χρειάζεται 12 ώρες για να γίνει. Επιπλέον, υπάρχει μια δίχρωμη λεπτή ρίγα, αλλά και ένα τρίχρωμο θέμα με λουλούδια, το οποίο αντανακλά τη λογική του εσωτερικού, εκεί δηλαδή που το τμήμα Bespoke Design ξεπέρασε τον …εαυτό του.

Στην καμπίνα, λοιπόν, έγινε χρήση κινέζικου μεταξιού που επεξεργάστηκε στο χέρι εκεί, πριν εφαρμοστεί στο εσωτερικό της Serenity. Τότε, η Rolls Royce έβαλε τους ανθρώπους της να το ζωγραφίσουν στο χέρι, με τη δημιουργία του «ανθισμένου λιβαδιού» να απαιτεί 600 ώρες δουλειάς. Δημιουργεί τους απαραίτητους συνειρμούς με τις παραδόσεις της Απω Ανατολής, φέρνοντας στο νου αυτοκράτορες, κιμονό κ.τ.λ.

Το μετάξι δεν είναι το μοναδικό υλικό στο εσωτερικό της Serenity, καθώς χρησιμοποιήθηκε ξύλο κερασιάς (Smoked Cherrywood), ενώ εμφανίζεται και η «Mother of Pearl» απόχρωση του αμαξώματος. Επιπλέον, ο χώρος αποσκευών έχει επενδυθεί με άσπρης απόχρωσης (Arctic White) δέρμα και μοκέτα, ενώ δύο δερμάτινες θηλιές συγκρατούν δύο ομπρέλες με το θέμα της Serenity.

πηγή  autotriti.gr

Περισσότερα Νέα