Η Ηλεία Αρχαιολόγος Ολυμπία Βικάτου υποψήφια για τα πρόσωπα της χρονιάς

24 Ιουλίου - 19:14 Τοπικά

Τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» αποτελούν μια πρωτοβουλία του δημοσιογραφικού οργανισμού της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ η οποία ξεκίνησε το 2014.Με τα χρόνια, η συγκεκριμένη δράση δημιούργησε ένα ιδιαίτερο πεδίο επικοινωνίας της κοινωνίας, καθώς δόθηκε η ευκαιρία δημοσιοποίησης του έργου συμπολιτών μας στο ευρύ κοινό και πλέον τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» αποτελούν έναν σημαντικό θεσμό που αφορά όλη τη Δυτική Ελλάδα..

Ο θεσμός κορυφώνεται σε μια επιβλητική εκδήλωση που πραγματοποιείται στις αρχές του χρόνου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Φέτος ένας δικός μας άνθρωπος , H προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, Ολυμπία Βικάτου, ο άνθρωπος που έχει δώσει αγώνες και για τον πολιτισμό στην Λευκάδα (αρχαίο θέατρο, Κάστρο κλπ) είναι υποψήφια στην κατηγορία πολιτισμός. Της αξίζει.

Η Ολυμπία Βικάτου 

Είναι Ηλεία, εχει γεννηθεί στην Αρχαία Ολυμπία με σπουδές στο εξωτερικό,  πρωτοστατεί καθημερινά στην ανάδειξη και προστασία των μνημείων και των αρχαιολογικών θησαυρών της Δυτικής Ελλάδας, με αποκορύφωμα τη δημιουργία του Ξενοκρατείου Αρχαιολογικού Μουσείου στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Για την Ολυμπία Βικάτου ο λόγος, δόκτορα Αρχαιολογίας και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, η οποία προσέφερε –εν μέσω μάλιστα πανδημίας– ένα μεγάλο δώρο στην περιοχή της, αλλά και συνολικά στην Ελλάδα. Η προσπάθειά της για την προστασία και την ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ήταν έντονη στη διάρκεια του 2022 και θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς και μέσα στο 2023.

Άλλωστε, το Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο αποτελεί ένα στολίδι κι έναν χώρο μνήμης για όλους μας. Στο ιδανικότερο μέρος!

Ψηφίστε ΕΔΩ την Ολυμπία Βικάτου.

Περισσότερα Νέα