Η Ηλεία ψηλά, το ΠΑΣΟΚ ψηλά! Μεγαλειώδης προεκλογική συγκέντρωση του Μιχάλη Κατρίνη στον Πύργο

24 Ιουλίου - 13:48 Τοπικά

Το γεγονός ότι η μεγαλειώδης προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στον Πύργο συνέπεσε με την επέτειο του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου, οδήγησε τον Μιχάλη Κατρίνη σε μια συνολική αναφορά στο έργο, και την προσφορά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, που προκάλεσε όχι μόνο τη συγκίνηση αλλά και παρατεταμένα χειροκροτήματα από το πλήθος.

‘’Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο άνθρωπος που έδωσε φτερά στα όνειρα χιλιάδων ανθρώπων, έδωσε υπερηφάνεια, υπόσταση και αξιοπρέπεια σε κάθε πολίτη, έδωσε ουσιαστικό νόημα στις έννοιες λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία.

Ο Πρωθυπουργός που έβαλε τη σφραγίδα και την υπογραφή του σε μεγάλες αλλαγές και κοινωνικές κατακτήσεις, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αυτός ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο δικός μας Ανδρέας που ζει στη μνήμη και στην καρδιά μας.

Όσοι προσπαθούν να απαξιώσουν το τεράστιο προσωπικό και πολιτικό του μέγεθος, όσοι επιχειρούν να τον αντιγράψουν, θα αποτύχουν. Όλοι τους, χωρίς καμία εξαίρεση.

Γιατί η Ελλάδα αλλά και ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκουν στους Έλληνες.’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης μέσα σε θερμές εκδηλώσεις και χειροκροτήματα.

Ο κ. Κατρίνης , αναφερόμενος στις εκλογές της Κυριακής, επισήμανε ότι ΄΄ την Κυριακή υπάρχει μία και μόνο επιλογή: Το ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα καλύψει την ανάγκη να υπάρχει μια αξιόπιστη και αποτελεσματική αντιπολίτευση την επόμενη μέρα.’’

Ανέφερε ότι  ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι να βρεθούμε τη Δευτέρα το πρωί με μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση που θα κάνει ό,τι θέλει.

Μια κυβέρνηση που θα θεωρεί ως κανονικότητα την παραβίαση των νόμων, την υποβάθμιση των θεσμών, την παρακολούθηση των πολιτικών της αντιπάλων.

Μια κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που θα αντιμετωπίζει τα εθνικά μας θέματα, ως προσωπική και οικογενειακή του υπόθεση.

Μια κυβέρνηση που θα νομοθετεί για τα funds και όχι για τους πολίτες.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι η εποχή προσπέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ως αξιωματική αντιπολίτευση έχασε το 35% των ψηφοφόρων του.

Και αυτό δεν έγινε τυχαία, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και στο να ελέγξει την κυβέρνηση και στο να αποτελεί την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εκφράσει τους μη προνομιούχους του 2023, όπως έκανε και το 1981:

-Τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που η Νέα Δημοκρατία  σπρώχνει στο περιθώριο, τους αποκλείει από τη ρευστότητα και όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

-τους αγρότες που είναι ξεχασμένοι, τους νέους ανθρώπους που δεν υπάρχουν στο χάρτη για τον κ.Μητσοτάκη, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

-τους οικονομικά αδύναμους που η Νέα Δημοκρατία αντί να τους στηρίξει, τους λεηλατεί με τους υψηλούς έμμεσους φόρους.

-εκατομμύρια έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί στην παγίδα του ιδιωτικού χρέους που ξεπερνά πλέον τα 270 δισεκατομμύρια ευρώ.

΄΄Με όλους αυτούς, τους μη προνομιούχους του 2023 θα προχωρήσουμε μαζί. Θα τους στηρίξουμε, θα τους υπερασπιστούμε.’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ανέφερε ότι για το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές, όπως η στήριξη και η αναγέννηση του εθνικού συστήματος υγείας, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα που αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τους αγρότες, για τη χώρα αλλά και για το νομό μας, αλλά και  η αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της χώρας, αφού οι αναπτυξιακοί πόροι δεν πρέπει να χαρίζονται στους λίγους και στους ισχυρούς.

Ο Μιχάλης Κατρίνης ευχαρίστησε τους πολίτες της Ηλείας που τον ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους βουλευτή του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα, τονίζοντας ότι ΄΄για μένα η πιο μεγάλη τιμή είναι να είμαι πρώτος στις καρδιές σας. Και ταυτόχρονα είναι και η πιο μεγάλη ηθική υποχρέωση που νιώθω, για την αγάπη και τη στήριξη που μου δείχνετε.’’

Έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας:

‘’Την Κυριακή δίνουμε μια νέα μάχη. Και τη μάχη αυτή θα την δώσουμε με πίστη, χαμόγελο και αισιοδοξία, όλοι μαζί.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε, έγινε μεγάλο, έμεινε ζωντανό και ξαναγεννήθηκε μέσα από συνεχείς μάχες.

Γιατί όλοι εμείς στο ΠΑΣΟΚ ξέρουμε να δίνουμε μάχες και να τις κερδίζουμε.

Την Κυριακή βάζουμε ψηλά τον πήχη.

Η Ηλεία ψηλά. Το ΠΑΣΟΚ ψηλά.’’

Περισσότερα Νέα