Η ιστορία της Αρχαίας Φειάς και του Ποντικόκαστρου στις σχολικές μονάδες του δήμου Πύργου

24 Ιουλίου - 19:14 Τοπικά

Με στόχο την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας του Δήμου Πύργου η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην δωρεά της τρίτης ιστορικής έκδοσης του Δήμου προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

  Συγκεκριμένα η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου Μαριάννα Σταθοπούλου και ο Ειδικός Συνεργάτης – Ιστορικός του Δήμου Θεόδωρος Λάμπρος παρέδωσαν στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανδρέα Καρατζά ποσότητα βιβλίων που αφορά την ιστορία της Αρχαίας Φειάς – του Ποντικόκαστρου και των Νεότερων χρόνων της περιοχής για τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία του δήμου Πύργου.

   Είχε προηγηθεί τον περασμένο χρόνο παρόμοια πρωτοβουλία όταν διανεμήθηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση η έκδοση που αφορούσε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην Ηλεία.

   Στη συνάντηση οι κ.κ. Σταθοπούλου και Λάμπρος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Καρατζά τους στόχους της Δημοτικής Αρχής πάνω στα θέματα του πολιτισμού και τόνισαν την αναγκαιότητα οι σχολικές μονάδες να έχουν στη βιβλιοθήκη τους τέτοιες εκδόσεις που αφορούν την τοπική ιστορία.

      Με την σειρά του ο κ. Καρατζάς αφού ευχαρίστησε του ίδιους και τη Δημοτική Αρχή για την ευγενική πρωτοβουλία,  ανέφερε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας θα είναι αρωγός σε ότι χρειαστεί ο Δήμος πάνω στα θέματα του πολιτισμού και τόνισε την αναγκαιότητα να συνεχιστούν και στο μέλλον τέτοιες δράσεις.

Μαριάννα Σταθοπούλου

«Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει

 να αναδεικνύει τον πολιτισμό και την ιστορία»

Η Πρόεδρος του ΔΟΠΠ κ. Μαριάννα Σταθοπούλου τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να αναδεικνύει τον πολιτισμό και την ιστορία με τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αφού οι μικρές ηλικίες πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν την τοπική τους ιστορία που πρέπει επιτέλους να αναδειχθεί.

Θεόδωρος Λάμπρος

«Τα παιδιά πρέπει να αρχίσουν

 να αγαπούν την ιστορία»

 

Ολοκληρώνοντας ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου – Ιστορικός και συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος αφού ευχαρίστησε τον κ. Καρατζά για την επίσκεψη και την εποικοδομητική συζήτηση, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο ανάδειξης και προβολής της τοπικής ιστορίας του Δήμου Πύργου. Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά «Αυτή είναι η τρίτη ιστορική έκδοση του Δήμου Πύργου μέσα στα τρία χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της και θα υπάρξει και τέταρτη. Σκοπός αυτών των πρωτοβουλιών είναι τα παιδιά να αρχίσουν να αγαπούν την τοπική τους ιστορία και να μαθαίνουν για τον τεράστιο ιστορικό πλούτο που έχει αυτός ο ευλογημένος τόπος».

Περισσότερα Νέα