Η μείωση του ενεργειακού κόστους και τα ευρωπαϊκά προγράμματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ στα Κρέστενα της ΠΕ Ηλείας

24 Ιουλίου - 19:27 Τοπικά

Βαρύτητα στα οφέλη που μπορούν να προκύψουν μέσα από τη σύσταση και τη λειτουργία ενεργειακών κοινοτήτων, όχι μόνο των αγροτικών εισοδημάτων, αλλά και της τοπικής επιχειρηματικότητας , μετά τις πρωτοφανείς αυξήσεις του ενεργειακού κόστους έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης κατά τη συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ που έγινε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 στα Κρέστενα Ηλείας. H συνεδρίαση του δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» έγινε σε συνεργασία με το Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενώ συντονιστής της επιτυχημένης διοργάνωσης ήταν ο Δημήτρης Μπαρμπούνης.

Ο κ. Φωκίων Ζαΐμης ενημέρωσε επιχειρηματίες, αγρότες, τοπικούς φορείς και κατοίκους  σχετικά με τα  ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί η Περιφέρεια με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας  αλλά και της καινοτομίας στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Στην εκδήλωση συμμετείχε διαδικτυακά ο  Γενικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνος  Αραβώσης , ο οποίος μίλησε διεξοδικά για τη σημασία της πράσινης οικονομίας και της ηλεκτροκίνησης που μπορούν να συντελέσουν στην μείωση δαπανών των αγροτών αλλά και στην καινοτομία των παραγόμενων προϊόντων.

«Αναλύθηκαν προβλήματα και αδυναμίες της περιοχής μας όπως και οι δυνατότητες αλλά και οι ευκαιρίες που μπορούν με σχεδιασμό και σοβαρότητα να αναδειχθούν και να οδηγήσουν σε ένα άλλο επίπεδο παραγωγικής διαδικασίας. Το αισιόδοξο δε που προέκυψε είναι ότι, έγινε κατανοητό από τον επιχειρηματικό κόσμο για τις ευκαιρίες που θα έχουν στη νέα χρηματοδοτική περίοδο για διεύρυνση, βελτίωση της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους  και κυρίως να εργαστούν για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων, Διονύσιος Μπαλιούκος.

Από την  πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος μίλησε για τα αναπτυξιακές προοπτικές που «ανοίγονται» με τη  συνεργασία Περιφέρειας-Υπουργείου και διαμέσου των αγροτικών προγραμμάτων, με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τόσο της Π.Ε. Ηλείας αλλά και της Δυτικής Ελλάδας.

Η Επικεφαλής του Europe Direct της ΠΔΕ, Μαρία Βουτσινά κατά την ομιλία της, αναφέρθηκε στα προγράμματα κινητικότητας των νέων, στο στρατηγικής σημασίας πρόγραμμα «από την φάρμα στο πιάτο» καθώς και σε μια σειρά πρωτοβουλιών που προωθούνται με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Η συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ είχε μεγάλη συμμετοχή από ενεργούς κατοίκους της περιοχής ενώ συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Κρεστένων, Κωνσταντίνα Στρουμπάκου, ο  Πρώην Νομάρχης, Παναγιώτης Δημητρόπουλος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων, Τάσος Καρνάρος.

Περισσότερα Νέα