Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος: Ιερά Αγρυπνία την Τρίτη για την Απόδοση του Πάσχα

24 Ιουλίου - 19:32 Τοπικά

«ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!! όλα μου κράζουν και στη θλιμμένη μου καρδιά γαλήνης βάλσαμο σταλλάζουν». (Γ. Βερίτης).

Αγαπητοί μας Χριστιανοί, η Ανάσταση συνεχίζεται!! Αυτό δείχνει και η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα. Τα ίδια γράμματα και οι ίδιοι ύμνοι της νύχτας της Αναστάσεως, ακούγονται και κατά την Απόδοση της εορτής του Πάσχα, η οποία τελείται μια μέρα πριν από την εορτή της Αναλήψεως. Η Ανάσταση βέβαια δεν σταματάει με την απόδοση της εορτής του Πάσχα αλλά συνεχίζεται, κάθε φορά, που τελούμε την Θεία Λειτουργία. Η Θεία Λειτουργία ξαναζωντανεύει μπροστά μας όλα τα στάδια της ζωής του Χριστού. «Οδεύωμεν διά πασών των ηλικιών του Χριστού», όπως λέει ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Κάθε Θεία Λειτουργία είναι μια ανάμνηση του Σταυρού και της Αναστάσεως, είναι το Σταυρώσιμο και Αναστάσιμο Πάσχα!

Σας περιμένουμε λοιπόν με χαρά στον Ιερό Ναό μας την Τρίτη 31η Μαΐου από ώρα 9.00 Μ.Μ, μέχρι τα μεσάνυχτα 01.00 Π.Μ. της Τετάρτης 1η Ιουνίου στην Αναστάσιμη Αγρυπνία δοξάζοντας των εκ νεκρών Αναστάντα Κύριον και ψάλλοντας με όλη την ψυχή μας το χαρμόσυνο μήνυμα: “ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!”. Τον πιο σημαντικό χαιρετισμό που μπορούμε να προσφέρουμε στην δύσκολη αυτή περίοδο που περνάει η χώρα μας και στον κόσμο γύρω, που είναι γεμάτος απόγνωση, άγχος, κατάθλιψη, καθώς επίσης με προβλήματα και όλων των ειδών φόβους και αμφιβολίες για το αύριο, αντλώντας έτσι δύναμη αντιστάσεως στην σημερινή σήψη και παρακμή, λαμβάνοντας παράλληλα την πεποίθηση και την ελπίδα, η οποία ανανεώνεται κάθε χρόνο στις καρδιές των πιστών με την εορτή της Πάσχα, ότι μετά την Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση!

Κατά την Ιερή Αγρυπνία θα τελεσθεί επίσης η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού και ειδική δέηση υπέρ υγείας και Θείου Φωτισμού για την μαθητιώσσα νεολαία, που διαγωνίζεται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τον Θείον Λόγον θα κηρύξει ο κ. Παναγιώτης Κουής Καθηγητής Θεολόγος. Να έχετε πάντοτε τη χαρά της Αναστάσεως στις καρδιές σας!

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

(ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΤΑΛΥΟΜΕ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΕΑΣ)

Περισσότερα Νέα