Η οδική ασφάλεια στο «Σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού» στη Βροχίτσα

24 Ιουλίου - 17:26 Τοπικά

Ο Όμιλος Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» γιόρτασε με με τον δικό του τρόπο την Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού. Τα μέλη του Ομίλου επισκέφθηκαν το φιλόξενο Σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Βροχίτσα και παρουσίασαν στα παιδιά το πρόγραμμα για την κυκλοφοριακή αγωγή.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (12 Δεκεμβρίου) το απόγευμα τα παιδιά της Βροχίτσας και τα παιδιά από τα δύο σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού στην Ηλεία (της Κυλλήνης και της Βροχίτσας), αφού είδαν την παράσταση του Καραγκιόζη: «Ο Καραγκιόζης και ο κ. ΚΟΚ» του καραγκιοζοπαίχτη κ. Χρήστου Πλέσσα, παρακολούθησαν το video: «Κυκλοφορώ στο δρόμο με ασφάλεια» (του πρώην Διευθυντή της τροχαίας Καισαριανής κ. Γ. Πανταζόπουλου) και μετά συζήτησαν με την κα Ευγενία Ηλιοπούλου (αναπλ. Υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας) και με τον αξιωματικό της τροχαίας Πύργου κ. Δημ. Τσίτσο.

Κλείνοντας την εκδήλωση κληρώθηκαν για τα παιδιά δύο κράνη για ποδήλατα, επιγονατίδες, επιαγκωνίδες, φως για ποδήλατο, κλάξον, αλλά δόθηκαν και σε όλα τα παιδιά ενημερωτικό υλικό για τους γονείς τους και cd με το παιδικό τραγουδάκι: «Ο φίλος μου ο ποδηλατάκιας».

Στο τέλος οι άνθρωποι του Χαμόγελου με επικεφαλής την κα Δήμητρα Λαμπροπούλου ξενάγησαν τα μέλη του Ομίλου στις εγκαταστάσεις του Σπιτιού, ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους και για το ενδιαφέρον που δείχνουν τόσα χρόνια για τις δράσεις τους. Η πρόεδρος του Ομίλου κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη τόνισε ότι θα βρίσκονται πάντα δίπλα τους σε ό,τι χρειάζονται για τα παιδιά  και ότι οι εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια θα συνεχιστούν -για τέταρτη συνεχή χρονιά- αμέσως μετά τις γιορτές στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Αμαλιάδας σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας.

Περισσότερα Νέα