Η Ολυμπιακή Παιδεία ξανά στα σχολεία – Η συμβολή του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας

24 Ιουλίου - 16:20 Τοπικά

Σημαντική εξέλιξη, στην οποία συνέβαλε και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, αποτελεί η απόφαση της Κυβέρνησης να επαναφέρει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ολυμπιακής Παιδείας στα δημόσια σχολεία.

Συγκεκριμένα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την άνοιξη του 2021 θα εφαρμοστεί στα σχολεία όλης της Ελλάδας. Η διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ από το 2017 με πρωτοβουλία του Νομικού Προσώπου Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας είχε τεθεί επίσης το αίτημα στον τότε Υφυπουργό Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κα Ρόη Αντωνοπούλου, το αίτημα είχε τεθεί το 2017 από την ίδια και τον τότε αρμόδιο του Ν.Π. κ. Αντώνη Χρυσανθακόπουλο.  Πρόσφατα, κατά την επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία της Υφυπουργού Παιδείας κας Σοφίας Ζαχαράκη, της τέθηκε εκ νέου το αίτημα, από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, ο οποίος έλαβε την υπόσχεση ότι θα εξεταστεί με θετική προδιάθεση, υπόσχεση που επιβεβαιώθηκε με την απόφαση υλοποίησης του προγράμματος.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί για μία εβδομάδα τον επόμενο Μάιο σε όλα τα σχολεία από Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, με στόχο την καλλιέργεια, ανάπτυξη και διάδοση της Ολυμπιακής παιδείας στη νέα γενιά της Ελλάδας. Σύμφωνα με την κα Αντωνοπούλου, στην περιοχή μας την ευθύνη εφαρμογής του προγράμματος θα έχει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με το γραφείο της ΕΘΝΟΑ που έχει έδρα εκεί. Οι δυο φορείς θα διοργανώσουν από κοινού και δράσεις για την Ολυμπιακή Ημέρα , τον Μάιο του 2021, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας.

«Ως Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας χαιρετίζουμε την προσπάθεια του προέδρου της ΕΘΝΟΑ κ. Γεωργίου Αλικάκου, η οποία μετά από επίμονες ενέργειες απέδωσε καρπούς» τόνισε η κα Αντωνοπούλου.

Περισσότερα Νέα