Η Ομάδα Τέχνης «Πάροδος», προπομπός του φετινού μηνύματος του 25ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

24 Ιουλίου - 19:17 Τοπικά

Από το επετειακό 25ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου δεν θα μπορούσε να λείπει ένα από τα πλέον δημιουργικά κύτταρα του θεσμού, που με την ξεχωριστή του παρουσία έχει αναπτύξει την πιο ζεστή επικοινωνία με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η Ομάδα Τέχνης «Πάροδος» συμμετέχει ως προπομπός του Φεστιβάλ, μεταδίδοντας το φετινό μήνυμα σε μαθητικές ομάδες και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά στους μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού, θα πραγματοποιηθούν 16 δράσεις βασισμένες στο θεατρικό παιχνίδι, με σκοπό μέσα από τη κίνηση και το τραγούδι, να προβληθεί σε μαθητικές ομάδες η αφίσα του φετινού 25ου Φεστιβάλ Ολυμπίας.

Όσο για τους εκπαιδευτικούς, θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τέσσερα βιωματικά εργαστήρια στον Πύργο, την Αμαλιάδα, την Ζαχάρω και τα Λεχαινά που θα έχουν σαν βάση τις τεχνικές που αναπτύσσονται στο θεατρικό παιχνίδι.

Βασικός εισηγητής των βιωματικών εργαστηρίων θα είναι ο δάσκαλος θεατρικού παιχνιδιού Ηλίας Πίτσικας με την υποστήριξη των μουσικών Γιάννη Σφυρή και Γιώργου Μενεγάκη και των εκπαιδευτικών – εμψυχωτών Ελένης Καλογιάννη και Αγγελικής Σκουλίκα.

Περισσότερα Νέα