Η Π.Ε. Ηλείας δίνει τέλος στον εφιάλτη των κατολισθήσεων: Ασφαλής εναλλακτική οδική πρόσβαση στη Νεράιδα

24 Ιουλίου - 16:55 Τοπικά

Ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο που δίνει λύση στο πρόβλημα ασφαλούς προσβασιμότητας της τοπικής κοινότητας Νεράιδας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 8 Απριλίου 2019 από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Πρόκειται για την κατασκευή περιφερειακού δρόμου στην τοπική κοινότητα Νεράιδας, προϋπολογισμού 470.000 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕ 571). Συγκεκριμένα η εργολαβία περιλαμβάνει κατασκευή παρακαμπτήριου δρόμου του κεντρικού δρόμου «Λαντζόι – Νεράιδα» που οδηγεί στις πηγές της Αύρας και στον οικισμό της Νεράιδας, μήκους 1.200 περίπου μέτρων. Σύμφωνα με τη μελέτη γίνονται οι εξής εργασίες:

  1. Σε μήκος 600 μέτρων θα γίνουν εργασίες εκσκαφών για διαπλάτυνση δρόμου -οδοστρωσία – τεχνικά και ασφαλτικά έργα καθώς και σήμανση.
  2. Σε μήκος δρόμου 600 μέτρων θα γίνουν εργασίες εκσκαφών για μικροδιαπλάτυνση δρόμου -τσιμεντόστρωση -ασφαλτικά -σήμανση.

Το τελικό πλάτος του δρόμου θα είναι 5,5 μέτρα. Το έργο εκτελείται υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας / Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 6 μήνες και συγκεκριμένα από τις 8-4-2019 έως τις 8-10-2019. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του εργολάβου, το έργο είναι δυνατόν να είναι ολοκληρωμένο γρηγορότερα.

Σε δηλώσεις του για το έργο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος αναφέρει: «Η τοπική κοινότητα Νεράιδας έχει μια από τις δυσκολότερες οδικές προσβάσεις με συνεχή προβλήματα κατολισθήσεων και καθιζήσεων. Με το έργο αυτό αποκτά μια δεύτερη δυνατότητα πρόσβασης για την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των κατοίκων και των μαθητών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία τους. Η Π.Ε. Ηλείας διεκδίκησε και εξασφάλισε 470.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση του έργου σ’ ένα δημοτικό οδικό δίκτυο που είναι προβληματικό, λόγω των συνεχών κατολισθήσεων. Εκτιμάμε ότι μέσα στο καλοκαίρι η Νεράιδα θα διαθέτει ένα ασφαλές δίκτυο, απομακρύνοντας τον κίνδυνο να αποκοπεί συγκοινωνιακά από τον υπόλοιπο Νομό».

Περισσότερα Νέα