Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στο 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

24 Ιουλίου - 17:11 Τοπικά

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με δικό της περίπτερο, στην Έκθεση Μελισσοκομικών Προϊόντων και Εξοπλισμού που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας από 2 έως 4 Δεκεμβρίου 2016.

Πρόκειται για το σημαντικότερο μελισσοκομικό γεγονός της χρονιάς, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της μελισσοκομίας και των εφαρμογών της.

Χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευθούν μέλι, να δοκιμάσουν εξαιρετικά προϊόντα μελιού από την Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία και να ενημερωθούν για τις δράσεις της Περιφέρειας για την προώθηση και την προβολή προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, δόθηκε η ευκαιρία στους παραγωγούς που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να έχουν επαφές και εμπορικές συμφωνίες με Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες, με αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων, επιχειρήσεις διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και επιχειρήσεις εστίασης.

Επιπρόσθετα, υπήρξαν προτάσεις για την συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε αντίστοιχες εκθέσεις του εξωτερικού.

Στη φετινή έκθεση παρατηρήθηκε μεγάλη επισκεψιμότητα από παραγωγούς μελισσοκόμους της περιοχής μας, οι οποίοι παρ’ όλο που δεν μπόρεσαν να εκθέσουν τα προϊόντα τους, ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες που μπορούν να εφαρμόσουν μελλοντικά για την προβολή και προώθηση των μελισσοκομικών τους προϊόντων.

«Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στον πρωτογενή τομέα αποτελεί στρατηγικό στόχο  για την Περιφέρεια. Σε αυτό το πλαίσιο, ξεχωριστή θέση κατέχει ο τομέας της μελισσοκομίας, καθώς  η γεωμορφολογία της Περιοχής μας σε συνδυασμό με τις κλιματικές συνθήκες προσδίδουν στην αυτοφυή μελισσοκομική χλωρίδα της χώρας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία κάνουν το μέλι να ξεχωρίζει για την ποιότητά του» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος.

Την ευθύνη οργάνωσης του περιπτέρου της ΠΔΕ είχαν το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας με την υποστήριξη των μελισσοκόμων-μελισσοκομικών συνεταιρισμών-μελισσοκομικών συλλόγων των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων που εξέθεσαν  αντιπροσωπευτικά προϊόντα τους.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά Χριστίνα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. Κούστας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος.

Περισσότερα Νέα