Η Σαλμώνη υποδέχτηκε την προγραμματισμένη μηνιαία ιερατική σύναξη περιφερειών Πύργου και Ωλένης

24 Ιουλίου - 17:07 Τοπικά

Διαπλέοντας στο πέλαγος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στα πλαίσια των μηνιαίων Ιερατικών Συνάξεων σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Ιερά Μητρόπολή μας, την Τρίτη 7 Μαρτίου ε.έ, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σαλμώνης, έλαβε χώρα μία ακόμη ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική Ιερατική Σύναξη για τους Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πύργου και της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ωλένης.

Μετά την κοινή προσευχή των Ιερέων, αλλά και πλήθους Χριστιανών της δημιουργικής αυτής Ενορίας, κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων, στην οποία Ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, πλαισιούμενος από τους Αιδ. π. Γρηγόριο Πάπαρη και π. Γεώργιο Κάμπρα, ακολούθησε μικρή δεξίωση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος από τον Εφήμεριο του Ναού π. Παναγιώτη Μπούρα, τα μέλη του Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αλλά και κυρίες της Ενορίας.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εισήγηση του Αιδεσιμολογιοτάτου π. Γεωργίου Κάμπρα, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λανθίου, Καθ.Θεολόγου με θέμα: «Η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων».

Ο π. Γεώργιος στην εμπεριστατωμένη Ιστορικά, Θεολογικά και Πατερικά, ενδιαφέρουσα αυτή εισήγησή του, αναφέρθηκε με σαφήνεια στην γένεση της Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων, στην περαιτέρω εξέλιξη και διαμόρφωσή της, στον συγγραφέα της, στην ονομασία και την συχνότητα τέλεσης αυτής και τέλος στην προετοιμασία της.

Ακολούθησε γόνιμος εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Κληρικών, του ομιλητού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, επί της εισηγήσεως καθώς επίσης και με άλλα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τους Ιερείς μας, κατά την τέλεση των καθηκόντων τους.

Ανταλλάσσοντας θερμές ευχές για καλή συνέχεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ευλογημένο Πάσχα, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Ιερατική Σύναξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί συν Θεώ στις 25 Απριλίου ε.έ, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βουνάργου, με εισηγητή τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Δαμασκηνό Πετράκο.

Περισσότερα Νέα