Η θέση της ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ για το Νοσοκομείο: «Ελλείψεις στα Νοσοκομεία; Επανεξετάστε τη στάση σας στους υγειονομικούς εν αναστολή»

24 Ιουλίου - 19:27 Τοπικά

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.

Είναι γνωστό ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου «καρκινοβατεί» εδώ και πολλά χρόνια. Είναι γνωστό επίσης τι έχει ειπωθεί από όλους τους εμπλεκόμενους (άμεσα ή έμμεσα) φορείς. Τα ίδια λόγια-σκέψεις και ευχολόγια σχεδόν ακούστηκαν και τώρα.

Όμως κανείς δεν τόλμησε να «αγγίξει» το θέμα των υγειονομικών εν αναστολή, που βρίσκονται σε τιμωρία από την Κυβέρνηση, με την ένοχη σιωπή-συνενοχή της αντιπολίτευσης. Όλοι μιλούσαν για ελλείψεις και κανείς φορέας (ούτε καν οι «συνάδελφοι» τους)  δεν ψέλλισε μια κουβέντα.

Μόνο η ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ, μίλησε ξεκάθαρα. Δεν είναι δυνατόν να παριστάνουν όλοι τις «κλαίουσες ιτιές» και να μην γνωρίζουν ότι ένα μέρος της λύσης είναι ακριβώς δίπλα τους. Είναι οι μέχρι πρόσφατα εν ενεργεία συνάδελφοί τους, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε αργό θάνατο από πείνα. Αυτοί και οι οικογένειές τους. Είναι αυτοί που δέχτηκαν τα μπράβο και τα ωσαννά, στη πρώτη και πιο δύσκολη φάση της επιδημίας του cov-19.  Μέχρι και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Εξαδάχτυλος, είπε δημόσια πρόσφατα: «η απόλυση είναι ένα μη αναγκαίο μέτρο και δεν το συζητούμε. Θα πρέπει να δούμε ξανά την απόφαση για την αναστολής εργασίας».

Σε κανένα ψήφισμα δεν θα συναινέσουμε, σε καμία κινητοποίηση δεν θα συμμετάσχουμε, εάν δεν γραφτεί ρητά η πρότασή μας, εάν δεν πάψουν όλοι να παριστάνουν τους τυφλούς για τους υγειονομικούς εν αναστολή και τις οικογένειές τους. Υπάρχουν και ζουν δίπλα μας. Θα τους στηρίξουμε γιατί πολύ απλά εμείς δεν είμαστε αγνώμονες για το έργο τους και γιατί εμείς δεν είμαστε σαν όλους τους άλλους που φοβούνται να συγκρουστούν με οποιαδήποτε μορφή «εξουσίας».

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ- Χάρης Β.Μιχαλακόπουλος

Περισσότερα Νέα