Ιατρικοί Σύλλογοι Πύργου και Αμαλιάδας: Ανεπαρκείς οι υποδομές υγείας στο Νομό. Σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από τα σκουπίδια.

24 Ιουλίου - 17:21 Τοπικά

       Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη   4-3-2015,  στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας, κοινή συνάντηση   των Διοικητικών Συμβουλίων  των Ιατρικών Συλλόγων του Νομού  (Πύργου-Ολυμπίας και Αμαλιάδας).  Βασικά θέματα συζήτησης   ήταν τα κοινά προβλήματα  δημόσιας υγείας   ως και της άσκησης  της ιατρικής   στο Νομό. Κατόπιν της πρώτης αυτής επαφής   και μέσα από γόνιμο και δημιουργικό διάλογο  κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:

  1.  Οι υπάρχουσες  υποδομές   δημόσιας υγείας του Νομού μας  εκτιμάται ότι είναι ανεπαρκείς για να ανταποκριθούν  στις σύγχρονες  ανάγκες περίθαλψης   των πολιτών.  Εκτιμάται επίσης ότι είναι κατώτερες   από τις  υπάρχουσες σύγχρονες  επιστημονικές  δυνατότητες   του ιατρικού σώματος  του Νομού. Απαιτείται άμεση αναβάθμιση, στελέχωση  και εκσυγχρονισμός  των υποδομών  της δημόσιας υγείας  με στόχο την παροχή  των  καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.
  2. Τα μέλη των Διοικητικών  Συμβουλίων  θεωρούν επιεικώς  απαράδεκτη   την κατάσταση  που επικρατεί στην πόλη του Πύργου και των περιχώρων   με τη μή αποκομιδή των απορριμμάτων  και εκφράζουν την έντονη αγανάκτηση και αποτροπιασμό τους.  Καλούν  τους υπεύθυνους φορείς  να δώσουν ΑΜΕΣΗ  ΛΥΣΗ  στην αποκομιδή των απορριμμάτων πριν  προκληθεί καθ΄οιονδήποτε  τρόπο  μή αναστρέψιμη βλάβη στη δημόσια  υγεία, δρομολογώντας παράλληλα διαδικασίες οριστικής  και μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης.
  3. Τα  Διοικητικά Συμβούλια των δύο Συλλόγων προτίθενται άμεσα να διερευνήσουν τις δυνατότητες κοινού προγράμματος δράσης  με θέματα, κοινά  προβλήματα των μελών τους, τα προβλήματα που αφορούν στα Νοσοκομεία του Νομού, ως και τη διενέργεια εκδηλώσεων επιστημονικού και ενημερωτικού περιεχομένου  με σκοπό την προαγωγή της δημόσιας  υγείας.

Για  τα Διοικητικά Συμβούλια  των  Ιατρικών  Συλλόγων

Πύργου-Ολυμπίας  και Αμαλιάδας

Οι Πρόεδροι

Νίκος  Κατσαρός  – Κώστας Τσαούσης

Περισσότερα Νέα