Ιατρικός Σύλλογος: Δύσκολη η κατάσταση στην Ηλεία. Χρειάζεται υπεύθυνη στάση από τους πολίτες

24 Ιουλίου - 16:37 Τοπικά

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της εξάπλωσης του Κορωνοϊού στην περιοχή μας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος Νίκος Κατσαρός, δημιουργήθηκε μία επιτροπή από μέλη του ΙΣΠΟ αποτελούμενη από τους κ.κ Κόρδα, Κατσαρό, Γιαννικουλη και Σωτηρόπουλο η οποία από εδώ και πέρα θα ενημερώνει τον κόσμο για τα δρώμενα που αφορούν τον Κορωνοϊό.

Μεταξύ άλλων ο κος Κατσαρός τόνισε:

“Σήμερα βρισκόμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση για το Νομό Ηλείας καθότι το 75% των κρουσμάτων ανήκουν σε εμάς. Υπό αυτή την έννοια χρειάζεται να αναφερθούμε στη στάση των πολιτών και να αναφερθούμε και στις δομές υγείας του Νομού. Για μία ακόμα φορά τονίζουμε οτι πρέπει όλοι να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, να αποφεύγουν τις συναθροίσεις και όσοι εχουν κάποια συμπτώματα να μένουν στο σπίτι τους .

Οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν σημαντικά υπεύθυνη στάση. Όποιος είναι σε κατοίκον περιορισμό θα πρέπει να μένει σε κατ οίκον περιορισμό.  Η αρρώστια αυτή μπορεί να προσβάλλει τον οποιοδήποτε. Ειναι λοιπόν πολυ σημαντικό να διατηρήστουμε υπεύθυνη στάση σαν πολίτες και οτιδήποτε μας προκύπτει απευθυνόμαστε στους Γιατρούς μας ουτως ώστε να βγούμε όσο μπουρούμε αλώβητοι από αυτή την ιστορία.

Όλες οι επιχειρήσεις που έχουν εργαζόμενους θα πρέπει αν παρουν μέτρα για την υγιεινή. Να υπάρχουν αντισυπτικά , γάντια και μάσκες για να προφυλάσσουν και τους εργαζόμενους αλλα και τους εαυτούς τους. “

Περισσότερα Νέα