Ηλεία: Δυναμικές συγκεντρώσεις ενάντια στην ακρίβεια (φωτο)

24 Ιουλίου - 19:17 Τοπικά

Απ’ τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων, ήταν και αυτές που πραγματοποιήθηκαν στην Ηλεία σε Πύργο και Αμαλιάδα, δίνοντας αισιοδοξία για τη συνέχεια και την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα εργαζομένων και λαού.

Το απεργιακό στίγμα έδωσαν οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, όπου απ’ το πρωί δεν δούλεψε τίποτα, ενώ συμμετοχή είχαν και άλλοι κλάδοι εργαζομένων από διάφορους χώρους.

Στην συγκέντρωση των σωματείων στον Πύργο, το δικό τους δυναμικό «παρών» έδωσαν και απεργοί εργαζόμενοι απ’ την μονάδα επεξεργασίας απορριμάτων της Τριανταφυλλιάς Ηλείας, ενώ συμμετείχαν επίσης, αγρότες, γυναίκες λαϊκών οικογενειών αλλά και νεολαία με μπροστάρηδες τους μαθητές. «Τρόφιμα και ρεύμα φθηνά για το λαό, συλλογικές συμβάσεις αυξήσεις στο μισθό», διεκδίκησαν μεταξύ άλλων και με αναφορές στα πανό τους τα σωματεία, με τους μαθητές να απαιτούν «σχολείο που να μορφώνει, όχι να εξοντώνει».

Σε κλιμάκωση της πάλης το επόμενο διάστημα κάλεσε στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Ιδιωτικές και Εμπορικές Επιχειρήσεις, Νίκος Γκότσης, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν οι Χρήστος Γαρύφαλλος πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Δήμων Πύργου – Ζαχάρως – Αρχαίας Ολυμπίας, Νίκος Λοχοβήτης πρόεδρος εργαζομένων ΕΔΟΠ – ΔΕΗ, Κώστας Γιάνναρος πρόεδρος συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας, Στέλλα Αναστασίου, πρόεδρος ΕΛΜΕ, Δημήτρης Μικέλης, αντιπρόεδρος εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Βασιλική Λυμπεροπούλου, εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής των μαθητών.

Ακολούθησε δυναμική με παλμό και συνθήματα πορεία στους δρόμους του Πύργου, με τους διαδηλωτές να δίνουν δυναμικό τόνο σε όλη την πόλη.

Αντίστοιχα συγκέντρωση νωρίτερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε και στην Αμαλιάδα, με τη συμμετοχή εργαζομένων από διάφορους χώρους, όπως επίσης και οι σύλλογοι εμπόρων και δικηγόρων, οι πρόεδροι των οποίων χαιρέτισαν τους συγκεντρωμένους. Στην κεντρική της ομιλία, η Νατάσα Παναγιωτάρα, πρόεδρος του ΕΚ Αμαλιάδας, κάλεσε σε συνέχεια των αγώνων και το επόμενο διάστημα με τους εργατοϋπαλλήλους και το λαό μπροστά, στην πρώτη γραμμή.

www.902.gr

Περισσότερα Νέα