Ηλεία: Επαναλειτουργούν με αυστηρά μέτρα προστασίας Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

24 Ιουλίου - 16:32 Τοπικά

Στα θρανία τους επιστρέφουν εκ περιτροπής από σήμερα οι μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου, καθώς τα σχολεία τους επαναλειτουργούν έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες «λουκέτου» με νέα μέτρα προστασίας, χωρισμένα τμήματα, πλαφόν μαθητών και προαιρετική χρήση μάσκας.

Παράλληλα επαναλειτουργούν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ειδικά σχολεία και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

Στην Ηλεία από τα σχολεία εχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης ενώ οι μαθητές κατά την είσοδό τους  ενημερώνονται για το ποιά είσοδο και έξοδο θα χρησιμοποιούν και τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο. Μέσα στις αίθουσες οι μαθητές κάθονται ένας ένας ενώ ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τα 15 άτομα μεσα στην τάξη.

Ανοίγουν σήμερα και τα Ειδικά Σχολεία. Οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν έως τις 12 Ιουνίου, και εκείνες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έως και τις 26 Ιουνίου.

Η σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουνίου για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς στις 30 του μήνα, ημερομηνία μέχρι την οποία θα παραταθούν και οι συμβάσεις των αναπληρωτών.

Περισσότερα Νέα