Ηλεία: Μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις για την πρωτομαγιά.

24 Ιουλίου - 19:35 Τοπικά

Μαζική ήταν και η απεργιακή συγκέντρωση στον Πύργο της Ηλείας. Η κεντρική πλατεία γέμισε με απεργούς εργαζόμενους και λαϊκές οικογένειες, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Η θέληση των συγκεντρωμένων να ακουστούν δυνατά τα μηνύματα της εργατικής Πρωτομαγιάς, νίκησαν την ζέστη  και τον ήλιο. Από την πρόεδρο του Συλλόγου Φιλολόγων Ηλείας, Γιολάντα Αποστολοπούλου, απαγγέλθηκαν τα ποιήματα «Εμείς είμαστε εργάτες» του Κωστή Παλαμά και «Καίγονται» του Φώτη Αγγουλέ, αφιερωμένα στους αγώνες και την πάλη των αγροτών.

Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Κώστα Γιάνναρο, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων του νομού και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πύργου, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν νωρίτερα η Στέλλα Αναστασίου, εκ μέρους της ΕΛΜΕ Ηλείας και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ο Σπύρος Λοχοβήτης, πρόεδρος του σωματείου ΕΔΟΠ-ΔΕΗ, ο Χρήστος Γαρύφαλλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Δήμων Πύργου – Ζαχάρως – Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και η Σία Ξενοστάθη, μέλος της Ομάδας Γυναικών Πύργου (μέλος της ΟΓΕ).

Από την κεντρική πλατεία, η πορεία με το κεντρικό πανό που ανέφερε «Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά με νέους αγώνες», κατευθύνθηκε με επικεφαλής τα στεφάνια που κρατούσαν παιδιά, στο μνημείο «Καλάκου» στον Πύργο, όπου κατατέθηκαν μαζί με λουλούδια, στη μνήμη του εκτελεσμένου εργάτη.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας στο κτίριο του συνδικαλιστικού φορέα, με κάλεσμά του. Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών από τη Διοίκηση του ΕΚ και εργατικά σωματεία, στο Ηρώο Πεσόντων.

www.902.gr

Περισσότερα Νέα