Ιματιοθήκες και παιχνιδοθήκες σε Χειμαδιό και Μουζάκι με συνεργασία του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» & 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πύργου.

24 Ιουλίου - 18:18 Τοπικά

Δύο ιματιοθήκες για παιδιά και δύο παιχνιδοθήκες δημιούργησαν στο Χειμαδιό και στο Μουζάκι η συνεργασία του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» με το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πύργου.

Ξεκινώντας από το Χειμαδιό όπου τους εκπροσώπους της αποστολής υποδέχθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Αγγελική Αγριδιώτη, οι περίπου 40 μικροί μαθητές περίμεναν με αγωνία, αλλά και τάξη. Εκεί σε χώρο του σχολείου δημιουργήθηκε μία ακόμη παιχνιδοθήκη.

Λίγο αργότερα στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου δημιουργήθηκε η 1η ιματιοθήκη για παιδιά.

Τα παιδιά μεγαλώνουν και “αλλάζουν γρήγορα νούμερα” και οι γονείς, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες δεν προλαβαίνουν να αγοράζουν ρούχα, γι’ αυτό οι ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΕΣ για παιδιά από νεογέννητα έως 14, 15 ετών θα προσφέρουν μια βοήθεια σε εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Στην εκκλησία ο πατέρας Νικόλαος ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της αποστολής για την προσφορά των ρούχων και των υποδημάτων.

Στο Μουζάκι την αποστολή υποδέχθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος κ. Γιώργος Καλαντζής.

Στο σχολείο τα παιδιά ξεχύθηκαν από τις τάξεις τους και περίμεναν με αγωνία τα παιχνίδια που θα έπαιρναν τα ίδια, αλλά και αυτά που θα έμεναν στο σχολείο για τη δημιουργία της παιχνιδοθήκης τους. Λίγο αργότερα στην εκκλησία του χωριού με τη βοήθεια του πατέρα Χρήστου δημιουργήθηκε η 2η ιματιοθήκη.

Μετά την Πέρσαινα, τον Πρόδρομο, τα Διάσελλα, την Πλατιάνα, την Αγία Άννα, τη Βάλμη, το Περιστέρι, τον Ξηρόκαμπο, τη Νεμούτα, την Ανδρίτσαινα, τις Αμυγδαλιές, την Αρτέμιδα, τη Μάκιστο και τις δύο τελευταίες σε Χειμαδιό και Μουζάκι ο Όμιλος Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας έχει δημιουργήσει συνολικά στην Ηλεία 16 παιχνιδοθήκες.

Οι παιχνιδοθήκες δημιουργήθηκαν με τις γενναιόδωρες προσφορές των παιδιών, πολιτών, φίλων του Ομίλου Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας, των προσκόπτων αλλά και τη συνδρομή του παιχνιδάδικου ΦΑΡΟΣ και της εταιρείας LEGO.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες με τη συμπαράσταση του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, της Ομοσπονδίας Παραγωγικών Τάξεων Νομού Ηλείας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, συγκεντρώθηκαν ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια.

Η πρόεδρος του Ομίλου Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη, ευχαρίστησε όλους όσους συνεισέφεραν, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους συλλόγους για την προσφορά τους και τόνισε ότι η αλληλεγγύη πρέπει να κυριαρχήσει σε κάθε δραστηριότητά μας και στη νέα δύσκολη χρονιά. «Ελπίζουμε να ανταποκριθήκαμε στις ελπίδες των μικρών Ηλείων! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Περισσότερα Νέα