Ημέρα Επαγγελμάτων στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου (ΦΩΤΟ)

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

            Στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ), το 4ο Γυμνάσιο Πύργου σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ Ηλείας συνδιοργάνωσαν ημέρα επαγγελμάτων για τους μαθητές της Γ’ τάξης, ώστε να γνωρίσουν τα θετικά και τα αρνητικά ορισμένων επαγγελμάτων μέσα από τις αφηγήσεις αυτών που τα ασκούν.

Η ημέρα επαγγελμάτων είναι μία εκδήλωση όπου στο σχολείο προσκαλούνται επαγγελματίες μετά από συνεννόηση με τους μαθητές. Κάθε επαγγελματίας κάνει μία συντόμου διάρκειας εισήγηση για το επάγγελμά του και στη συνέχεια δέχεται ερωτήσεις από τους μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι ανάλογο γινόταν και στην αρχαία Αθήνα. Οι νεαροί όταν έφταναν στην εφηβεία οδηγούνταν στα επαγγέλματα με τον εξής τρόπο. Τοποθετούνταν φανερά σε όλους τα εργαλεία κάθε επαγγέλματος και οδηγούνταν οι νέοι σ’ αυτά και ανάλογα με το εργαλείο, για το οποίο τύχαινε να χαίρεται καθένας και έτρεχε να το περιεργαστεί διδασκόταν για το επάγγελμα που σχετιζόταν με αυτό. Και τούτο γιατί οι αρχαίοι ήξεραν ότι το επάγγελμα που ταιριάζει με τη φύση μας πετυχαίνει, ενώ εκείνο που δεν ταιριάζει, αποτυχαίνει.

Μετά από αίτημα στη διοίκηση της ΣΕΤΤΗΛ, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, στο Δικηγορικό Σύλλογο Πύργου, στο ΤΕΕ Ηλείας και στο ΙΕΚ Πύργου, παραβρέθηκαν αντίστοιχα οι κ. Κεχαγιάς Δημήτριος (Ανθυπολοχαγός), Ψύλλου Αυγουστίνα (Λοχίας), Μόσχοβας Νικόλαος (Αστυνόμος Β’), Κωνσταντινόπουλος Σπυρίδων (Ανθυπαστυνόμος), Λιατσής Σπυρίδων (Δικηγόρος), Ζουρντός Παναγιώτης (Πολιτικός Μηχανικός), Τσιγκαλίδα Βαρβάρα (Chef) και Τσαντίλης Κωνσταντίνος (Chef).

 Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τις εισηγήσεις και έκαναν πλήθος ερωτήσεων στους επαγγελματίες, οι οποίοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με το επίπεδο της εκδήλωσης. Τα στελέχη του ΚΕΣΥΠ Ηλείας και οι διδάσκοντες του 4ου Γυμνασίου Πύργου ευχαριστούν τους συλλόγους καθώς και τη διοίκηση της ΣΕΤΤΗΛ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και τη Διεύθυνση του ΙΕΚ για την ανταπόκριση.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του Γυμνασίου γεύτηκαν τις πρωτότυπες παρασκευές των εκπαιδευομένων του ΙΕΚ.

Περισσότερα Νέα