Ημερίδα για την οδική ασφάλεια στον Πύργο τη Δευτέρα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΙ και το Ι.Ο.ΑΣ. «Π. Μυλωνάς»

24 Ιουλίου - 17:19 Τοπικά

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για την προάσπιση, την προαγωγή και τη διαφύλαξη της υγείας, υλοποιεί και έχει προγραμματίσει ήδη και για το 2015, δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για τους πολίτες και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, μεταξύ άλλων και για την οδική ασφάλεια των πολιτών.

Μετά την Πάτρα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση Πολιτών – Φοιτητών για την οδική ασφάλεια» την  ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου και ώρα 10 το πρωί στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ  στον Πύργο και την Τετάρτη 29 Απριλίου και ώρα 10 το πρωί στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

«Στόχος μας» όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, «είναι να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας για την επικινδυνότητα των δρόμων, να εκπαιδευτούν ώστε να είναι καλύτεροι και πιο προσεκτικοί οδηγοί, να μπορούν να αντιδράσουν και να έχουν καλύτερα αντανακλαστικά σε περίπτωση ατυχήματος και γενικότερα να μάθουν για την οδική ασφάλεια».

Ειδικότερα στην ημερίδα του Πύργου, χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβριήλ Λιατσής, ο Διοικητής της Τροχαίας Πύργου Ευάγγελος Αναγνωστάκης, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Σωκράτης Καπλάνης, ο προέδρου Τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας-Πύργου Λάμπρος Δρόσος, η πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας- Πύργου Αναστασία Ζαφειροπούλου και ο εκπρόσωπος των σπουδαστικών συλλόγων ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας-Πύργου Βασίλης Στεργίου.

Στην ημερίδα του Μεσολογγίου χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Μητροπολίτης Ι.Π. Μεσολογγίου σεβασμιώτατος κ.κ. Κοσμάς, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Δημάρχος Ι.Π Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, η Διοικητής Τροχαίας Μεσολογγίου Ελένη Βούρβαχη, η προέδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ) «Πάνος Μυλωνάς» Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, ο προέδρος του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας Σωκράτης Καπλάνης, ο Κοσμήτορας της σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας-Μεσολόγγι Κοσμάς Βιδάλης, ο Κοσμήτορας της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας – Μεσολόγγι Θεοφάνης Μαυριδάκης και ο εκπρόσωπος των σπουδαστικών συλλόγων ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας-Μεσολόγγι Θάνος Μήτσας, ενώ θα ενημερώσει για την κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.

Συντονιστής και ομιλητής και στις δύο εκδηλώσεις θα είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Δριβίλας, ενώ θα μιλήσει και ο εκπαιδευτής του Ι.Ο.ΑΣ. Δημήτρης Χατζηδοπαυλάκης με θέμα «Παρουσίαση προγράμματος για την Οδική Ασφάλεια ‘Γνώση – Πρόληψη – Ζωή’». Οι ημερίδες θα ολοκληρωθούν με πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε προσομοιωτές.

Περισσότερα Νέα