Ημερίδα Οινοτουρισμού στο Κτήμα Μπριντζίκη με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, τον Σύλλογο ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ και ομιλήτρια την υφ, Σοφία Ζαχαράκη: “Τουρισμός, Οινοτουρισμός & Επιχειρηματικότητα μετά την πανδημία"

24 Ιουλίου - 19:33 Τοπικά

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικόλαος Κοροβέσης σε συνδιοργάνωση με το   Σύλλογο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης και Πολιτισμού Ν. Ηλείας «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ»  και το Κτήμα Μπριντζίκη διοργανώνουν το Σάββατο 28 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, ημερίδα Οινοτουρισμού και υποδέχονται ως κεντρική ομιλήτρια την Υφ. Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη στο κτήμα Μπριντζίκη Abelon στο Λανζόι.
Το θέμα της ημερίδας είναι «Τουρισμός, Οινοτουρισμός & Επιχειρηματικότητα μετά την πανδημία” και η υφυπουργός αλλά και όλοι οι ομιλητές θα σκιαγραφήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον οινικό τομέα κυρίως μετά το πλήγμα που δέχθηκε ο κλάδος αλλά και ο Οινοτουρισμός κατά την διάρκεια της πανδημίας και στην προσπάθειά του να κερδίσει το χαμένο έδαφος με τις νέες προοπτικές που ανοίγονται στον τουρισμό.
 Η κ. Ζαχαράκη έρχεται ως προσκεκλημένη της προέδρου του Συλλόγου ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ κ. Ιωάννας Λωρίδα, ενώ στόχος της ημερίδας είναι να αναδείξει τις προοπτικές του Οινοτουρισμού στην Ηλεία, που αποτελεί και το ελπιδοφόρο μέλλον το οποίο είναι ικανό να αλλάξει σε συνδυασμό με τον οινικό πολιτισμό μας την δυναμική του νομού που κάνει ήδη σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Με σύγχρονα πλέον, ανοιχτά και επισκέψιμα Οινοποιεία , με ξεχωριστές και βραβευμένες ετικέτες κρασιών από ντόπιες ποικιλίες που ξεχωρίζουν στην ελληνική και τις διεθνή αγορά. Να σημειώσουμε ότι η ομιλία της κ Ζαχαράκη θα είναι σημαντική καθώς στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται όλες οι ειδικές μορφές Τουρισμού ( ανάμεσα σε αυτές και ο Οινοτουρισμος) και η ανάπτυξή τους. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στο Κτήμα Μπριντζίκη, θα εγκαινιαστεί και η έκθεση ζωγραφικής της Νάντιας Μπαράκου, σε εικαστική επιμέλεια Κυριάκου Πεταλίδη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας , η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα με χαιρετισμό από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκο Κοροβέση καθώς και την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας – Ολυμπιάδα Ιωάννα Λουρίδα και ακολουθεί η ομιλία της Σοφίας Ζαχαράκη. Στην συνέχεια, επόμενος ομιλητής θα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts -Καθηγητής Παν/μίου Πειραιά Αλέξανδρος Αγγελόπουλος και έπεται η Μάγδα Κωνσταντοπούλου – Οικονομολόγος σύμβουλος επιχειρήσεων και μέλος του Συλλόγου Ολυμπιάδα. Στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και η ξενάγηση της έκθεσης ζωγραφικής της Νάντιας Μπαράκου. Η ημερίδα θα κλείσει μουσικά, με τη γνωστή μπάντα “Banda Morena» που θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια.

Περισσότερα Νέα