Ημερίδα σήμερα Τετάρτη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείαςμε θέμα: Χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ»

24 Ιουλίου - 19:14 Τοπικά

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης, σας προσκαλεί τη Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 12.00 μ.μ. στην αίθουσα του Συνεδριακού χώρου της Π.Δ.Ε. (Μανωλοπούλου 47) σε ημερίδα ενημέρωσης με θέμα τη χορήγηση σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Δράσεις Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Η ημερίδα έχει ως στόχο την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών της περιοχής μας και περαιτέρω την προβολή της γαστρονομικής παράδοσης και της ιδιαίτερης ταυτότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Έχει ως αντικείμενο τον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρεται σε ξενοδοχεία, καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και χώρους εστίασης. Επίσης, απευθύνεται σε παραγωγούς τοπικών προϊόντων τα οποία καλλιεργούνται και παράγονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα οποία χρησιμοποιούνται ως πρωινό ή ως συστατικά συνταγών για πρωινό.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, θα παρουσιασθούν οι διαδικασίες πιστοποίησης των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων και παραγωγών  που επιθυμούν να λάβουν το σχετικό Σήμα.  Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στη βάση μιας συλλογικής και συντονισμένης προσπάθειας για την ανάδειξη του γαστρονομικού αποτυπώματος και της μοναδικής γαστρονομικής παράδοσης της Περιφέρειάς μας στον Ελληνικό και διεθνή χάρτη.

Περισσότερα Νέα