Ιωάννα – Μαρία Σταθοπούλου: Εγρήγορση μετά το νέο «χτύπημα» στο ελαιόλαδο

24 Ιουλίου - 16:32 Τοπικά

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η δημιουργία κλίματος μικρο-καύσωνα που έφθασε ή ξεπέρασε ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε διάφορες περιοχές της Ηλείας (π.χ. Ώλενα, Πύργος, κλπ) είχε ως αποτέλεσμα ένα νέο αιφνιδιαστικό και ισχυρό «χτύπημα» στην παραγωγή της ελιάς μας.

 Τα ελαιόδεντρα βρέθηκαν απέναντι  σε αυτές τις θερμοκρασίες σε μια περίοδο κρίσιμη, όπως είναι της καρπόδεσης και ανθοφορίας με δυσμενείς -όπως αναμένεται πλέον- συνέπειες στη φετινή διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου. 

 Αυτο δήλωσε χθες η δικηγόρος και πολιτευτής Ηλείας της ΝΔ Ιωάννα – Μαρία Σταθοπούλου, η οποία είχε συνομιλία με αγρότες των πληγεισών περιοχών και ενημερώθηκε αναλυτικά για αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη στον νομό μας. 

Η κα  Σταθοπούλου η οποία θα ζητήσει και προσωπικά από τον ΕΛΓΑ τη διεξαγωγή ελέγχων τις επόμενες ημέρες σημειώνοντας ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα στοιχεία της καταστροφής θα φανούν ακόμη πιο ξεκάθαρα. Γνωρίζω είπε η πολιτευτής της ΝΔ ότι ήδη έχουν έρθει τα πρώτα κλιμάκια για αυτοψία, αλλά αυτό θα πρέπει να συνεχισθεί στοχεύοντας στην όσο δυνατόν καλύτερη απόδοση της εικόνας της ζημιάς και να αναζητηθούν ακολούθως οι αναγκαίες ενισχύσεις. 

 Πρόσθεσε ακόμη τις απώλειες του αγροτικού εισοδήματος και από παλαιότερες καταστροφές, είτε λόγω καλοκαιρινών συνθηκών, είτε κάποιων ασθενειών που στέρησαν μια δυναμική προώθηση του τοπικού ελαιολάδου, γι’ αυτό και όπως είπε απαιτείται τώρα αποτελεσματική συνδρομή της πολιτείας απέναντι στους ελαιοπαραγωγούς.

Περισσότερα Νέα