Κ. Τζαβάρας: Έχει εξαντληθεί η υπομονή των Ηλείων πολιτών. Να ενταθεί η πίεση στην Κομισιόν για την έγκριση του έργου

24 Ιουλίου - 16:31 Τοπικά

Την ανάγκη επίσπευσης των απαραίτητων διαδικασιών για την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως προς τον τρόπο κατασκευής της Πατρών-Πύργου υπογράμμισε ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας, μετά και την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής.

Ο Κώστας Τζαβάρας τόνισε ότι το υπουργείο Υποδομών επέλεξε τον βέλτιστο τρόπο για να κατασκευαστεί και να ολοκληρωθεί το σημαντικότερο έργο για την Ηλεία και τους κατοίκους της, αφού με βάση τα επίσημα στοιχεία για την πορεία των εργασιών από τους αναδόχους του προηγούμενου διαγωνισμού, η πρόοδος ήταν πολύ μικρή και το έργο καρκινοβατούσε εξαιτίας της επιλογής της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να τεμαχιστεί στα οκτώ με το πρόσχημα του ανταγωνισμού.

Ωστόσο, ο Ηλείος βουλευτής επισήμανε πως θα πρέπει να ενταθεί η πίεση προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Κομισιόν, προκειμένου να δοθεί το συντομότερο δυνατόν η απάντηση και στη συνέχεια να καταρτιστεί σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου. Όπως ανέφερε, έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και οι πολίτες της Ηλείας εξακολουθούν να διακατέχονται από αβεβαιότητα και ανασφάλεια για την τύχη του έργου, ενώ την ίδια στιγμή βλέπουν συνανθρώπους τους να χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. Ο Κώστας Τζαβάρας δήλωσε ότι θα πρέπει να επιδιωχθούν νέες συναντήσεις και τεχνικές συσκέψεις με τα στελέχη των αρμόδιων Διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η σπουδαιότητα του έργου και η ανάγκη έγκρισής του το συντομότερο δυνατόν, για να πάψει η Ηλεία να θρηνεί θύματα και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας που εξήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, ανέφερε όμως ότι δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω να διαμορφωθεί κλίμα εφησυχασμού ως προς το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου.

«Τα περιθώρια αναμονής για την Ηλεία εξαντλούνται, για αυτό και πρέπει να προχωρήσουν ταχύτερα οι αναγκαίες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος. Πρέπει η κυβέρνηση να εντείνει τις επαφές και τις πιέσεις της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να γίνει πλήρως κατανοητό και στα στελέχη των αρμόδιων Διευθύνσεων ότι είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών και την ανάπτυξη της περιοχής, το οποίο περιμένει εδώ και πολλά χρόνια ο ηλειακός λαός», δήλωσε.

Περισσότερα Νέα