Κ. Τζαβάρας: «Η επένδυση της Microsoft αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη και επιβεβαιώνει ότι ο Πολιτισμός είναι η δύναμή μας»

24 Ιουλίου - 16:26 Τοπικά

Την ικανοποίησή του για την ένταξη της Αρχαίας Ολυμπίας στη μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα εξέφρασε ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, τονίζοντας ότι η Πολιτεία αρχίζει να αξιοποιεί το ανεξάντλητο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής και να το χρησιμοποιεί μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της Ηλείας. Επιτέλους αναγνωρίζεται το παγκόσμιο πλεονέκτημα της Αρχαίας Ολυμπίας ως διεθνούς κέντρου πολιτισμού και αθλητισμού.

Ο Κώστας Τζαβάρας τόνισε πως η αναφορά του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην επένδυση μέσω εφαρμογής στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου, από το 2021 ο επισκέπτης του αρχαιολογικού χώρου θα βλέπει την τρισδιάστατη απεικόνιση των μνημείων και της ίδιας της ζωής της αρχαίας Ολυμπίας όπως ήταν πριν 2,5 χιλιετίες, αποτελεί την πιο εύγλωττη αναγνώριση του τεράστιου ρόλου που έχει να διαδραματίσει η Αρχαία Ολυμπία στην οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της Ελλάδας

Ο Ηλείος βουλευτής υπενθύμισε την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, μέσω του αναπτυξιακού συνεδρίου της εφημερίδας «Πελοπόννησος», με βάση την οποία επίκειται η ανακοίνωση μεγάλων αναπτυξιακών έργων αθλητικού χαρακτήρα στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω του ισχύοντος πλέον θεσμικού πλαισίου σύμπραξης του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ). Αρχίζει λοιπόν μια νέα περίοδος για την Ηλεία και τη Δυτική Ελλάδα, μέσω  της αξιοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα του ονόματος της Ολυμπίας.

Ο Κώστας Τζαβάρας ανέφερε ότι διαμορφώνονται αντικειμενικά οι συνθήκες για την κατασκευή στην Αρχαία Ολυμπία ενός αθλητικού σταδίου Ολυμπιακών Προδιαγραφών, που θα μπορεί να λειτουργεί και ως συνεδριακό κέντρο, προκειμένου να διεξάγονται παγκόσμιες αθλητικές συναντήσεις σε δημοφιλή αθλήματα που δεν περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων (παγκράτιο, ελληνορωμαϊκή πάλη κ.α.).

 «Για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την Αρχαία Ολυμπία με τη μεγάλη επένδυση του αμερικανικού κολοσσού της Microsoft στην ψηφιακή εφαρμογή που θα δίνει στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας, και του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας τη δυνατότητα τρισδιάστατης αναπαράστασης των μνημείων και της εικονικής περιήγησής τους. Η επένδυση αυτή είναι μόνο το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση του πυρηνικής δυναμικότητας αποθέματος πολιτισμού που δεκαετίες τώρα βρίσκεται εν υπνώσει στην Αρχαία Ολυμπία με ευθύνη όλων μας. Οφείλουμε άπαντες να συμβάλουμε ώστε να αποκτήσει η Αρχαία Ολυμπία τη

Περισσότερα Νέα