"Καλά Χριστούγεννα" για τη μεταφορά των Μαθητών στα σχολεία.

24 Ιουλίου - 17:12 Τοπικά

Σε ένα μήνα θα ξεκινήσει ο μεγάλος διαγωνισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη μεταφορά των μαθητών των σχολείων της Ηλείας ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.
Ο κος Γεωργιόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Παρασκευής τόνισε οτι όσον αφορά τους μαθητές των ειδικών σχολείων υπέγραψε τη σύμβαση μεταφοράς και από Δευτέρα θα ξεκινήσει η μεταφορά τους. Όπως ανέφερε :

“Η μεταφορά των μαθητών των ειδικών σχολείων αφορά 24 μονά και 12 διπλά δρομολόγια τα οποία θα εκτελεστούν όλα με ταξί, λόγο της ειδικής κατάστασης των παιδιών. Καλύπτουν όλο το Νομό και εξυπηρετούν όλα τα ειδικά σχολεία. Το ΕΕΕΕΚ, το Ειδικό Γυμνάσιο, το Ειδικό Δημοτικό Λεχαινών, το Ειδικό Δημοτικό Πύργου, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Πύργου και τα τμήματα ένταξης του Νομού. Είναι ένας πρόχειρος διαγωνισμός, της τάξης των 47000 ευρώ, τον οποίο κάναμε προκειμένου να προχωρήσουμε γρήγορα γιατί δεν είχε καλυφθεί η μεταφορά των παιδιών. Ταυτόχρονα βρίσκεται στην οικονομική επιτροπή προς έγκριση προκειμένου να προχωρήσει ένας άλλος μικρός διαγωνισμός για άλλα 48 μονά- 24 διπλά δρομολόγια που θα εκτελούνται με ταξί ή λεωφορεία και καλύπτουν ανάγκες που προέκυψαν από την κατάργηση σχολικών μονάδων από ορεινές ή δυσπρόσιτες περιοχές, αλλά και από την εισαγωγή νέων προγραμμάτων διδασκαλίας όπως αυτό της κολύμβησης σε μαθητές δημοτικών σχολείων με ένα κόστος 22.000 ευρώ”.

Κλείνοντας ευχαρίστησε το  Συνεταιρισμό Ταξί Πύργου όπου εδώ και 20 ημέρες εκτελεί δρομολόγια μεταφοράς των παιδιών χωρίς να αμείβεται.

Όσον αφορά τον μεγάλο διαγωνισμό της μεταφοράς των μαθητών των σχολείων της Ηλείας ο κος Γεωργιόπουλος είπε χαρακτηριστικά οτι αν και βρίσκεται σε καλό στάδιο, έχει ακόμα δρόμο΄, ενώ προσδιόρισε τα Χριστούγεννα ως την περίοδο που όλα θα είναι έτοιμα.

Περισσότερα Νέα