Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή απεργία από την Νέα Αριστερά Ηλείας: Δουλειά-μισθοί-αξιοπρέπεια, παίρνουμε τη ζωή μας πίσω!

17 Απριλίου - 09:33 Τοπικά

Το ράλι της ακρίβειας συνεχίζεται, δημιουργώντας συνθήκες ανέχειας με χιλιάδες εργαζόμενους/ες να οδηγούνται στο κατώφλι της φτώχειας. Η κερδοσκοπία τρέφει τον πληθωρισμό και εκτοξεύει τα κέρδη των επιχειρήσεων Όταν οι τιμές από το (ελληνικό) χωράφι στο (ελληνικό) ράφι αυξάνουν κατά 300%, δεν χωρούν δικαιολογίες περί εισαγόμενου πληθωρισμού.

Συγχρόνως οι μέσοι μισθοί στην Ελλάδα παραμένουν στάσιμοι ενώ οι αυξήσεις στον κατώτατο είναι λίγα ψίχουλα. Το ποσοστό κάλυψης από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στη χώρα είναι εξαιρετικά χαμηλό, μόλις 25%. Το νομοθετικό πλαίσιο που στήριζε τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων έχει διαλυθεί και έχει στηθεί ένα ολόκληρο νομικό οπλοστάσιο ενάντια στα σωματεία, τους εργαζόμενους και τις απεργίες.

Η Νέα Αριστερά δίνει τη μάχη για τη στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων. Υπάρχει και θα υπάρξει άλλος δρόμος, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με ωράριο, με καλύτερους μισθούς, με κανόνες για όσους παραβιάζουν το νόμο.

Η απάντηση στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης θα δοθεί από την ίδια την κοινωνία!

Στηρίζουμε την απεργία της 17ης Απριλίου. Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις στον Πύργο και στην Αμαλιάδα.

Νέα Αριστερά Ηλείας

Περισσότερα Νέα