Καννής: Ο Δήμαρχος Πύργου δυσφημίζει την πόλη μας (Αναιρώντας τον εαυτό του…)

24 Ιουλίου - 16:31 Τοπικά

Την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος βρήκε ως ευκαιρία ο Δήμαρχος Πύργου, για να ρυπάνει με το διχαστικό του λόγο τη δημόσια ζωή του τόπου μας.
Αντί να εκμεταλλευτεί την ημέρα αυτή για να διαφημίσει το Δήμο Πύργου, τις ακτές του, τις φυσικές ομορφιές του και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του, ενόψει της τουριστικής περιόδου που ο τόπος μας έχει τόσο ανάγκη, επέλεξε να «προβάλει» το Ποτόκι.
Μάλιστα, το κάνει και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Πύργου στα κοινωνικά δίκτυα, παράλληλα με τη διαφημιστική καμπάνια «ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΥΡΓΟ»!!
Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι κάποιος κ. Αντωνακόπουλος (προφανώς όχι ο νυν δήμαρχος…) εδώ και χρόνια έκανε δηλώσεις με αντίθετο περιεχόμενο απ’ αυτά που σήμερα υποστηρίζει ο Δήμαρχος – Αντωνακόπουλος (ενδεικτικά μέσα από το χάος των δηλώσεών του):

–4-5-2015: «Η μόνη νόμιμη δοκιμασμένη λύση, προσωρινού χαρακτήρα μέχρι την υλοποίηση της όποιας ενδιάμεσης λύσης ήταν η δεματοποίηση. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η παράταξή μας δεν σταμάτησε να προτείνει συνεχώς τη νόμιμη, δοκιμασμένη και εφαρμόσιμη λύση προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων ΤΗ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ» (https://odigos.gr/…/t-antonakopoylos-i-dimotiki-arhi-flerta…).

–21-1-2019 «Ποτόκι. Η δαιμονοποίηση της περιοχής, μέσω επίκλησης ασαφών, απροσδιόριστων κινδύνων ….δηλητηριάζουν περαιτέρω τον Δημόσιο Διάλογο και δημιουργούν συλλογικό πανικό.….Η κοινή λογική εισηγείται ότι η όποια ρύπανση στην περιοχή έχει συντελεσθεί. Ίσως απομένει μικρό μέρος, υπόλοιπο για την ολοκλήρωσή της…» (https://proini.news/panagiotis-antonakopoulos-sta-megala-…/…).

Ανεξαρτήτως των απόψεων του δημάρχου, (ανάλογων της πολιτικής αξιοπιστίας του) η δεματοποίηση στον Πύργο προτάθηκε ως μοναδική λύση από το αρμόδιο υπουργείο επί κυβέρνησης ΝΔ και συνεχίστηκε και επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, το 2009, υπό τις πιεστικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν για τη δημόσια υγεία, μετά την παύση της λειτουργίας όλων των ΧΑΔΑ (και αυτού στη θέση Αγκινάρα), μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του εργοστασίου και του ΧΥΤΥ στη χωροθετημένη θέση «Τριανταφυλλιά».
Για την πολυετή δε καθυστέρηση της ολοκλήρωσης αυτού του έργου (που αρχικά είχε προβλεφθεί ότι θα ολοκληρώνονταν του 2010), ο νυν Δήμαρχος είχε και έχει απόλυτη γνώση.
Από το 1992 έχει διατελέσει 8 χρόνια νομαρχιακός σύμβουλος, 2 χρόνια Αντινομάρχης και 10 χρόνια βουλευτής (!!). Άρα, γνωρίζει όλες τις πτυχές του προβλήματος.
Την περίοδο, μάλιστα, της δεματοποίησης ήταν βουλευτής, έχοντας τιμηθεί με τη ψήφο των Ηλείων και ιδιαίτερα των Πυργιωτών.
Προφανώς, τότε, επέλεξε το ρόλο του ουδέτερου παρατηρητή ή του επιτήδειου απόντα.
Σήμερα, η παρουσία του Πυργιώτη Πρύτανη του ΕΜΠ, Ανδρέα Μπουντουβή, δίνει μια μεγάλη ευκαιρία στο Δήμο Πύργου, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με σοβαρό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο το πρόβλημα στο Ποτόκι και να το μετατρέψουμε σε μια χρυσή ευκαιρία χρηματοδότησης και δημιουργίας ενός μεγάλου περιαστικού πάρκου που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής και θα αποτελεί πόλο έλξης και αναψυχής.
Γι’ αυτό ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, για να συζητήσουμε υπεύθυνα την προοπτική αντιμετώπισης του θέματος του Ποτοκίου.
Εκεί θα καταθέσουμε όλοι τις απόψεις και τις θέσεις μας. Με υπευθυνότητα.
Γιατί ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ.

                                                                ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ

                                                                   ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

                              ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΥΡΓΟΥ “ΜΠΟΡΟΥΜΕ”

Περισσότερα Νέα