Καννής: "Σε δεινή θέση ο Δήμαρχος Πύργου".

24 Ιουλίου - 16:25 Τοπικά

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΕΡΓΑ 2.214.000 €

1. Κατ’ αρχάς, το γεγονός ότι ο Δήμαρχος χρειάστηκε να επιστρατεύσει όλη τη δημοτική αρχή (5 αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του Δ.Σ.), για να απαντήσει στα θέματα που έχουν τεθεί για την εκτέλεση έργων, συνολικής αξίας 2.214.000,00€, με την προσφυγή στην εξαιρετική διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση προκήρυξης, καταδεικνύει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει. Εξάλλου, είναι η πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του, που αισθάνεται την ανάγκη να εμπλέξει και άλλους στο «κάδρο» της απάντησης, θέλοντας να τονίσει τη συλλογική και να αποτινάξει από πάνω του την προσωπική του ευθύνη για τη διαχείριση ενός τέτοιου τεράστιου ποσού, χωρίς τη διενέργεια μειοδοτικών διαγωνισμών.

   2. Θυμίζω:

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2016 προϋπολογισμού 1.404.000,00€, έκπτωση 5%

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΕΟ ΠΥΡΓΟΥ-ΟΙΝΟΗΣ – 358.000,00€, έκπτωση 5,36%

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΒΩΛΑΚΟΣ – 152.000,00€, έκπτωση 6%

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ  ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ ΕΟ ΠΥΡΓΟΥ ΑΡΧ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΟ ΠΥΡΓΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ» – 152.000,00€

   3. Φυσικά, δεν περίμενα ο Δήμαρχος, μέσα στον πανικό του, να εμπλέξει μόνος του και άλλα δύο έργα: ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΡΥΑΣ ΩΛΕΝΗΣ» – 74.000,00€ με έκπτωση 5% και ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ – 74.000,00€ με έκπτωση 5%, όταν μάλιστα το ένα από αυτά δόθηκε ΣΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ και ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ!!!

   4. Ο Δήμαρχος, αντί να απολογηθεί για όλα αυτά τα προκλητικά που γίνονται επί της θητείας του, προσπάθησε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, αναφερόμενος συμψηφιστικά σε έργα, άλλα από τα οποία αφορούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου στην Αρχ. Ολυμπία και στον Πύργο, άλλα έχουν διαφορετικές τεχνικές απαιτήσεις ευρισκόμενα εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης του Πύργου έχοντας εκτελεστεί υπό διαφορετικό νομικό καθεστώς που δεν παρείχε τις σημερινές ευχέρειες ταχείας εκτέλεσης και σύντμησης των διαδικασιών και για άλλα έχει γίνει μέχρι και διεθνής διαγωνισμός. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ας ρωτήσει τους κυρίους Αργυρόπουλο, Αριστειδόπουλο, Βαρελά και άλλους που διετέλεσαν στελέχη προηγούμενων δημοτικών θητειών και ήδη συμμετέχουν στην παρούσα δημοτική αρχή.

   5. Το γνωστό πλέον παραληρηματικό ύφος του κ. Αντωνακόπουλου δεν του επέτρεψε να απαντήσει με πειστικό τρόπο στο ερώτημα γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει ήδη ακυρώσει αποφάσεις που συνδέονται με την παραπάνω διαδικασία που επέλεξε, αν εν τέλει αυτή ήταν νόμιμη. Περιορίστηκε μόνο σε εκτόξευση ύβρεων και προσβολών.

6. Κύριε Δήμαρχε, αν είχες τηρήσει από τον Νοέμβριο του 2019, όταν έλαβαν χώρα τα πλημμυρικά φαινόμενα που επικαλείσαι, την κανονική διαδικασία, τα έργα αυτά θα είχαν ήδη ολοκληρωθεί. Με δική σου αποκλειστικά ευθύνη επέλεξες να ακολουθήσεις μονοπάτια που στερούν από τον Πύργο και τις κοινότητες έργο που το έχουν ανάγκη. Κάνε χρήση των δυνατοτήτων σύντμησης των νόμιμων προθεσμιών που σου δίνει ο νόμος και εκτέλεσε γρήγορα τα έργα. Και τέλος, αξιοποίησε τις εκπτώσεις από τις μειοδοτικές δημοπρασίες, για να παραχθεί πρόσθετο έργο προς όφελος των δημοτών.

   ΥΓ. Όσο για την υποτιμητική αναφορά σου για τους 70άρηδες, κατά το μέρος που με αφορά, να σου αναφέρω ότι είμαι 65 ετών, αλλά παράλληλα να σου θυμίσω ότι έχεις χάσει δημοτικές εκλογές ακόμα και από 71χρονο.

                  Στάθης Καννής

                      Δικηγόρος

    Επικεφαλής δημοτικής παράταξης Πύργου    «ΜΠΟΡΟΥΜΕ«

Περισσότερα Νέα