Καννής: Τα ψεύδη για τους παιδικούς σταθμούς του Πύργου συνεχίζονται

24 Ιουλίου - 19:34 Τοπικά

Το να ψευδολογεί η παρούσα δημοτική αρχή είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Όταν όμως αυτό συμβαίνει στο ευαίσθητο ζήτημα της προσχολικής εκπαίδευσης, τότε η αποκατάσταση της αλήθειας είναι επιτακτική:

1. H λήξη της διάρκειας των μισθωτηρίων των κτηρίων του Β’ και Γ’ παιδικών σταθμών του Πύργου ήταν γνωστή στη δημοτική αρχή ήδη από την έναρξη της θητείας της και έκτοτε δεν προέβη σε καμία κίνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος που όλοι γνωρίζαμε ότι θα δημιουργηθεί. Γι΄αυτό κάναμε λόγο για αδράνεια και έλλειψη προνοητικότητας.

2. Ουδέποτε έγινε διακήρυξη δημοπρασίας για την ανεύρεση οικοπέδου, όπου θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα νέο σύγχρονο δημοτικό κτήριο για να καλυφθούν αποτελεσματικά και βιώσιμα οι αυξημένες ανάγκες για την προσχολική αγωγή των παιδιών του Δήμου μας.

3. Όταν σήμερα και στους τρεις παιδικούς της πόλης του Πύργου φιλοξενούνται περίπου 100 παιδιά, αντιλαμβανόμαστε το οξύ πρόβλημα που θα δημιουργηθεί από τη συγκέντρωση όλων αυτών των παιδιών σε έναν μόνο σταθμό (Λιούρδειο), ο οποίος αυτή τη στιγμή λειτουργεί με 20-22 παιδιά. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να στοιβάζονται σωρηδόν σε έναν χώρο, αλλά να αντιμετωπίζονται ως δημιουργικά  πλάσματα στα οποία στηρίζεται η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.

4. Τέλος, επιμένουμε στην ανάγκη η δημοτική αρχή, τουλάχιστον σε κάποια θέματα ιδιαίτερης σπουδαιότητας, να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και μην υποκύπτει στον πειρασμό της δημιουργίας εντυπώσεων, που σε κάθε περίπτωση έρχονται σε προφανή αντίθεση με την πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΥΡΓΟΥ “ΜΠΟΡΟΥΜΕ”

Περισσότερα Νέα