Κατ΄ εξαίρεση αποζημίωση για τους πληγέντες σταφιδοπαραγωγούς του Χειμαδιού ζητά ο Ανδρέας Μαρίνος

24 Ιουλίου - 18:50 Τοπικά

Επιστολή απέστειλε προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρίνος σύμφωνα με την οποία ζητά να εξεταστεί κατʼ εξαίρεση η περίπτωση των σταφιδοπαραγωγών του Χειμαδιού που επλήγησαν από την πρωτόγνωρη νεροποντή και χαλαζόπτωση που είχε ως αποτέλεσμα να καταστρέψει τον ελαιόκαρπο και να παρασύρει μεγάλες ποσότητες κορινθιακής σταφίδας.

Στην επιστολή του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «μετά από ενημέρωση που είχα από τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΛΓΑ της Δυτικής Ελλάδας ότι η περίπτωση της σταφίδας, επειδή είχε γίνει η συγκομιδή, δεν εμπίπτει στις προβλεπόμενες από την νομοθεσία και από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, παρακαλώ εσάς και τα μέλη του Δ. Σ. του ΕΛΓΑ να εξετάσετε κατ΄ εξαίρεση την περίπτωση αυτή, αφού πρόκειται για τον κόπο και τον μόχθο μιας ολόκληρης χρονιάς των παραγωγών και των οικογενειών τους, που είναι άνθρωποι της βιοπάλης.

Όντας βέβαιος ότι θα εξετάσετε με ειλικρινές ενδιαφέρον το ενδεχόμενο αυτό, που αποκαθιστά μια αδικία και διορθώνει ελλείψεις του κανονισμού του ΕΛΓΑ και υπηρετεί τον πρωτογενή τομέα, που είναι η σπονδυλική στήλη της εθνικής οικονομίας».

Περισσότερα Νέα