Καταγγελία Θ. Κόλλια: Θάβουν τις γραμμές του ΟΣΕ στο Γιαννιτσοχώρι. Άμεση αντίδραση από τον ΟΣΕ

24 Ιουλίου - 16:43 Τοπικά

Θάβουν τις γραμμές του ΟΣΕ στο Γιαννιτσοχώρι! Την καταγγελία αυτή έκανε ο κ. Θ. Κόλλιας με επιστολές του αλλά και με ανάρτησή του στο blog http://yannitsochori.blogspot.com/ το οποίο διατηρεί.

Από τον ΟΣΕ υπήρξε άμεση αντίδραση τόσο τηλεφωνική με τον κ. Κόλλια, όσο και με την εντολή που δόθηκε στον  προϊστάμενο του τμήματος συντήρησης της γραμμής της Πελοποννήσου από τον  υποδιευθυντής του ΟΣΕ να ερευνήσει την υπόθεση. Στάλθηκε  για αυτοψία  εργοδηγός από τον Πύργο  με διαταγή να προβεί στα …δέοντα.

Πιο συγκεκριμένα η ανάρτηση του κ. Κόλλια αναφέρει:

Για το Γιαννιτσοχώρι, το χωριό μου έχω αφιερώσει πάμπολλες αναφορές. Από τη μια έχω υμνήσει πολλούς άξιους συγχωριανούς και από την άλλη έχω κατακρίνει άλλους τόσους.

   “Κατηγορείς το σπίτι σου”, λένε, “θα πέσει να σε πλακώσει”. Τι να κάνω δηλαδή να βλέπω τόσο αισχρές παρανομίες και μάλιστα εναντίον της φύσης και του Περιβάλλοντος, που είναι η επιδερμίδα μας και΄να το παίζω Κινέζος; Βεβαίως και όλοι οι συγχωριανοί τα βλέπουν, πολλοί απ΄ αυτούς είναι “νοικοκυραίοι” και κοιτάνε την οικογένειά τους και το σπιτάκι τους. Οι υπόλοιποι δεν τα θεωρούν καν άξια λόγου. Έχουν πάθει μεγάλη αλλοτρίωση και έχουν απολέσει βασικές ανθρώπινες αξίες για το κοινό καλό. Και ως προς την ιδεολογοπολιτική τοποθέτηση δεν χρειάζεται, όλοι σας καταλαβαίνετε.

       Λοιπόν οι δυο καραμπινάτες παρανομίες, ανοσιουργήματα που αγγίζουν   εγκληματικές πράξεις είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες. Στην μια  δράστης είναι η ίδια η Κοινότητα  κι αυτό είναι το άκρως εξοργιστικό και απαράδεκτο..

Α] Η παντελής υποβάθμιση, απαξίωση και ενταφιασμός του σιδηρόδρομου και το χειρότερο

  Β] Οι ανόσιες, επονέίδιστες  πράξεις στην Παραλία (αμμοληψία, ωμές επεμβάσεις στις αμμοθίνες και στο πευκοδάσος μέχρι που ξεραίνουν και κόβουν δένδρα).

      Σήμερα θα ασχοληθούμε με το πρώτο μια και το άλλο είναι πιο βαρύ και ΄αποτρόπαιο, επειδή  έχει να κάνει με την καταλήστευση και καταστροφή του περιβάλλοντος, όχι απλώς με την υποβάθμισή του και μάλιστα σε μια περιοχή Natura και ειδικά προστατευόμενη για επαπειλούμενα είδη με αντίστοιχο Φορέα.

           Νάμαστε λοιπόν για τον Σιδηρόδρομο.

   Όλοι απανταχού της γης πιστεύουν και αποδέχονται ότι ο Σιδηρόδρομος αποτελεί τον πιο ανθρώπινο, οικολογικό και οικονομικό μέσο μαζικής μεταφοράς. Στην νοτιοδυτική Ελλάδα  [Πάτρα-Πύργος-Κυπαρισσία-Καλαμάτα] κατασκευάστηκε το 1900 και συνέβαλε τα μέγιστα στην οικονομική ανόρθωση της ταλαιπωρημένης νέας χώρας.

  Δυστυχώς, για λόγους ξένους με το σημερινό σημείωμα ο Σιδηρόδρομος έπαυσε να λειτουργεί το 2011. Έκτοτε παραμένουν οι μεταλλικές γραμμές με τις θρυλικές μαδέρες, και τα φανάρια στις μεγάλες διακλαδώσεις.  Σε κάθε δε μικρό η μεγάλο χωριό στέκουν μάρτυρες του ένδοξου παρελθόντος με το ΣΠΑΠ και τον ΟΣΕ οι Σταθμοί  ως αρχιτεκτονικά μνημεία.

   Αντί λοιπόν εμείς οι κάτοικοι με πρώτους τους δημάρχους και προέδρους μας συνεχώς  να διαμαρτυρόμαστε και να εντείνουμε τις όποιες μας  πιέσεις για επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, προβαίνουμε στον “ζωντανό” ενταφιασμό του.

Περνώντας  λοιπόν από τη διακλάδωση για τη θάλασσα έγινα μάρτυρας σε τελευταίο……. ασπασμό.  Με μια μπουλντόζα είχαν χώσει τις γραμμές και είχαν πάρει αμπάριζα τα περισσότερα υλικά, πασσάλους πινακίδες και διάφορα όργανα του φωτεινού σηματοδότη. 
  Δυστυχώς τέτοια αυθαίρετη ενέργειας καταστροφής και υπεξαίρεσης δημόσιας περιουσίας με τέτοια θρασύτητα και δη από επίσημο όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πρωτοφανής.  
   Το δε εξωφρενικό ήταν ότι ο πρόεδρος της κοινότητας θέλοντας να μας πουλήσει πνεύμα ισχυρίσθηκε ότι έχει έρθει έγγραφο ότι πλέον ο Σιδηρόδρομος δεν ξαναλειτουργεί και μάλιστα επιτρέπεται στους όμορους ιδιοκτήτες με τις γραμμές να αγοράσουν το μέρος που γειτονεύουν.

   Δεν ξέρω τι άλλο να προσθέσω, δυστυχώς η βλακεία  δεν έχει  όρια και δεν  καταπολεμείται με τίποτα.

    Αμ ετούτος ο πρόεδρος με λαϊκίστικα μέσα και μαλαγανιές τύπου Μαυρογιαλούρου, συν τις αλλοπρόσαλλες κολοτούμπες  έχει πάρει όλο τον κόσμο  με το μέρος του. Έργα τίποτα απολύτως. Και ότι μικροεπεμβάσεις έχουν γίνει πότε προέχει το συμφέρον της οικογένειας και πότε μικοροπολιτικά συμφέροντα.

     Σκέφτηκα την απαράδεχτη πράξη να την  καταγγείλω στην αστυνομία, τελικά όμως θα κάνω καταγγελία στην ίδια υπηρεσία τον ΟΣΕ. Και τότε θα δούμε πως πηδάνε τα κάρβουνα!

  Όλοι αυτοί οι τύποι στην περιοχή μας έτσι βλέπουν την ανάπτυξη μέσα από το γκρέμισμα και τη φτηνή ιδιοποίηση κάθε δημόσιας περιουσίας και της φύσης και του περιβάλλοντος.

 Μακάρι να ήσαν μόνο εδώ…

Παράλληλα έστειλε στον ΟΣΕ την παρακάτω επιστολή:

Αγαπητοί κύριοι 

   Σας κάνω γνωστό ότι προχτές στο Γιαννιτσοχώρι του δήμου Ζαχάρως συνετελέστηκε μια πρωτάκουστη, παράνομη πράξη από τον πρόεδρο της κοινότητας του χωριού Νώντα Τριγάζη.

   Συγκεκριμένα σε μια διασταύρωση της σιδηροδρομικής γραμμής με τον κοινοτικό δρόμο προς την παραλία όπου υπήρχε φωτεινός σηματοδότης με τα απαραίτητα  όργανα και τινά υλικά σήμανσης, ο κύριος με μια μπουλντόζα τα πήρε αμπάριζα.

    Στην έντονη παρατήρησή μας ισχυρίσθηκε ότι θα τα φυλάξει στην αποθήκη της κοινότητας.

    Για το αποτρόπαιο αυτό συμβάν σήμερα δημοσιεύεται  στην “ΠΡΩΙΝΗ’ Πύργου δικό μου σχετικό ρεπορτάζ, το οποίο συνάμα είναι αναρτημένο στον ιστότοπο που διαχειρίζομαι [κλικ ΕΔΩ]

    Με μια μπουλντόζα είχαν χώσει τις γραμμές και είχαν πάρει αμπάριζα τα περισσότερα υλικά, πασσάλους πινακίδες και διάφορα όργανα του φωτεινού σηματοδότη.

  Τέτοια αυθαίρετη ενέργεια καταστροφής και υπεξαίρεσης δημόσιας περιουσίας με τέτοια θρασύτητα και δη από επίσημο όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πρωτοφανής.

    Παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες, τις οποίες, εάν είναι δυνατόν, να μας κοινοποιήσετε ή τουλάχιστον  σχετικά να μας ενημερώσετε.

[Στο blog υπάρχει φωτογραφικό, αποδεικτικό πειστήριο]

                                       Με εκτίμηση

                             Θεόδωρος Κόλλιας

                   Διαχειριστής του  yannitsochori.blogspot.com/

Ακολούθησε εντός 10 λεπτών επικοινωνία από τον ΟΣΕ και οι ενέργειες που αναφέρθηκαν στην αρχή!

Περισσότερα Νέα