Καταργούνται τα τμήματα μισθοδοσίας Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας. Αντίδραση από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας

24 Ιουλίου - 17:11 Τοπικά

Την κατάργηση των τμημάτων μισθοδοσίας Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας απαιτεί με επιστολή του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το τμήμα Μισθοδοσίας των Π.Ε. πρέπει να καταργηθεί και η αρμοδιότητα για θέματα Μισθοδοσίας που αφορούν στο προσωπικό των Περιφερειακών Ενοτήτων πρέπει να περιέλθει στο Τμήμα Μισθοδοσίας της Δ/νσης Οικονομικού της Περιφέρειας»
Επίσης στην ίδια επιστολή προτείνει και δεν απαιτεί την ενοποίηση του τμήματος Γραμματείας με το Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας και Κίνησης Οχημάτων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με εγκύκλιό του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών  καλούσε τους Περιφερειάρχες να αποστέλλουν, πριν ακόμα και την έγκρισή τους από το Περιφερειακό Συμβούλιο, τα σχέδια τροποποίησης των ΟΕΥ στο Γενικό Λογιστήριο  προκειμένου να προβεί στον έλεγχό τους.
Στη σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας καταλήγει:
“Το μεγάλο ζητούμενο είναι να δούμε εάν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι υποταχθούν στις υποδείξεις του Γενικού Λογιστηρίου ή θα δώσουν τη μάχη για την διασφάλιση της διοικητικής αυτοτέλειας των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως αυτή ορίζεται από το σύνταγμα.
Σε κάθε περίπτωση η έγκριση του νέου Οργανισμού εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς …”

Περισσότερα Νέα