Καθαρισμός της Ε.Ο Πύργου – Πατρών, έως την είσοδο του Πύργου

24 Ιουλίου - 16:28 Τοπικά

   Τις εργασίες καθαρισμού που εκτελούνται με εντολή του, κατά μήκος της Ε.Ο Πύργου – Πατρών, από το ύψος της διασταύρωσης Χανακίων μέχρι τα όρια της πόλης του Πύργου, επέβλεψε χθες Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

   Πρόκειται για εργασίες καθαρισμού της βλάστησης, εκατέρωθεν της Ε.Ο Πύργου – Πατρών, στην κεντρική και στις βοηθητικές οδούς, από το ύψος των Χανακίων έως τη διασταύρωση Λαστεΐκων, καθώς και σε άλλα σημεία – όπου απαιτείται – έως την είσοδο της πόλης, στον κόμβο Φιλοθέης. Οι εργασίες, που αναμένεται να ολοκληρωθούν έως την Πέμπτη 13 Αυγούστου, εκτελούνται με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας, με τον Αντιπεριφεριεάρχη κ. Γιαννόπουλο, να καλεί τους διερχόμενους οδηγούς για την συμμόρφωσή τους  με τον Κ.Ο.Κ και τις οδηγίες του εργατοτεχνικού προσωπικού, προκειμένου να ολοκληρωθούν με ασφάλεια – για όλους – οι εργασίες.

   «Οι εργασίες που γίνονται στην περιοχή, ήταν επιβεβλημένες, καθώς το εν λόγω τμήμα παρέμενε ακαθάριστο για αρκετά χρόνια, με συνέπεια να παρουσιάζει αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας πρόκλησης ατυχήματος, λόγω περιορισμένης ορατότητας για τους διερχόμενους οδηγούς. Το ίδιο πιθανός ήταν και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, λόγω της πυκνής βλάστησης», εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τις μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών που «αποκαλύφθηκαν» μετά την αποψίλωση και τον καθαρισμό της περιοχής, γεγονός που αντικατοπτρίζει την έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης και σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον και στους πολίτες.

   Να σημειωθεί ότι πρόκειται για στοχευμένες παρεμβάσεις, για την άρση της επικινδυνότητας στο παραπάνω τμήμα, ενώ στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η έναρξη  του έργου ανάπλασης των εισόδων του Πύργου, της Πάτρας και του Αγρινίου, που έχει σχεδιάσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτού – υπενθυμίζεται ότι – θα γίνει ανακατασκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων καθώς και τμηματική ανακατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικού τάπητα,  επισκευή ή αντικατάσταση (όπου απαιτείται) των φωτεινών σηματοδοτών καθώς και του ηλεκτροφωτισμού.

Περισσότερα Νέα