Καθαρίζει από τα σκουπίδια το παραλιακό μέτωπο

24 Ιουλίου - 17:17 Τοπικά

Την επίσκεψη της Ομοσπονδίας παραλιακών συλλόγων δέχτηκε το πρώι της Πέμπτης ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Βασίλης Σεϊντής. Ο λόγος της επίσκεψης ήταν το σοβαρότατο πρόβλημα που υπάρχει σε όλους τους παραλιακούς οικισμούς με τα σκουπίδια, πρόβλημα που όσο παιρνούν οι μέρες γίνεται μεγαλύτερο λόγω του καλοκαιριού.

Όπως τόνισαν οι οικιστές στις παραθαλάσιες περιοχές δεν έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια για 8 τουλάχιστον μήνες με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι αφόρητη και ο κίνδυνος για αρρώστιες αλλα και πρόκλησης πυρκαγιάς μεγάλος.

Ο κος Σεϊντής ενημέρωσε τους Οικιστές οτι ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις (με τους επιπλέον τόνους που θα πάνε σε Τρίκαλα και Βόνιτσα) ο Δήμος θα καθαρίσει και όπως χαρακτηριστικά τόνισε “δεν θα ξαναγεμίσουμε σκουπίδια”.  Ενημέρωσε τους Οικιστές ότι από το Σάββατο ο Δήμος θα ξεκινήσει την αποκομιδή ξερών χόρτων και κλαριών ενώ εντός 15 ημερών θα εχουν απομακρυνθεί και οι τόνοι των σκουπιδιών που υπάρχουν στο παραλιακό μέτωπο. Παράλληλα ο Αντιδήμαρχος έκανε έκκληση στους προέδρους των συλλόγων να κάνουν ενημέρωση για την ανακύκλωση στους οικιστές ώστε να μειωθεί σημαντικά ο όγκος των σύμμεικτων απορριμμάτων.

Περισσότερα Νέα