Κάθε λεπτό μετράει!!! Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου σε παρουσίαση πρώτων βοηθειών

24 Ιουλίου - 18:02 Τοπικά

Την Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014, έγινε παρουσίαση τεχνικών πρώτων βοηθειών στους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πύργου, που συμμετέχουν στη βιωματική δράση με θέμα: «Πρόληψη ατυχημάτων – Πρώτες βοήθειες».

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου κ. Βασίλειος Δημόπουλος ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκληση που έγινε από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Γεώργιο Κομιώτη και την υπεύθυνη καθηγήτρια της βιωματικής δράσης κ. Θεοδώρα Μάρκου. Ο κ. Κομιώτης ευχαρίστησε τον κ. Δημόπουλο γιατί βοήθησε το σχολείο, παρά το φόρτο εργασίας που έχει αυτή τη περίοδο το νοσηλευτικό σύστημα της χώρας.

Η παρουσίαση έγινε από τον Νοσηλευτή του Νοσοκομείου κ. Κυριάκο Σιδηρόπουλο. Στην παρουσίαση του θέματος που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι μαθητές, ο κ. Σιδηρόπουλος έδειξε διάφορες τεχνικές διάσωσης όπως την θέση ανάνηψης, την απόφραξη του αεραγωγού, την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε σωστά ένα τραύμα, τον τρόπο που καλούμε τον σταθμό πρώτων βοηθειών.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και βίντεο με θέμα την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Με περιέργεια και χαρά οι μαθητές προσπάθησαν να κάνουν τις πρώτες βοήθειες σε συμμαθητές τους, έδεσαν με επιδέσμους τα χέρια των συμμαθητών τους, εφάρμοσαν την απόφραξη από πνιγμονή και άλλα.

Στο τέλος της παρουσίασης ο κ. Σιδηρόπουλος συζήτησε με τους μαθητές και έλυσε απορίες τους.

Περισσότερα Νέα