Κεντρική ομιλήτρια σε διεθνές φόρουμ η Δ. Αυγερινοπούλου για τα πλαστικά απορρίμματα που απειλούν τη Μεσόγειο. – Δηλώσεις για την έκδοση των συντάξεων fast track και για το Νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά»

24 Ιουλίου - 19:37 Τοπικά

Αναφορά στην «Ολυμπιακή Περιφέρεια» έκανε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σε διεθνές φόρουμ, στηρίζοντας την πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, για μετονομασία της Περιφέρειας.

Η κα Αυγερινοπούλου, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου του Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη (COMPSUD) με θέμα την αντιμετώπιση των πλαστικών απορριμμάτων για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στην Ηλεία, η οποία αντιμετωπίζει σημαντικές περιβαλλοντικές προκλήσεις, όπως τη διάβρωση των ακτών και τις δασικές πυρκαγιές.

Με αφορμή δε το σχόλιο του Προέδρου του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO – ECSDE), Καθ. Μιχαήλ Σκούλλου, για το Ζάππειο, το οποίο σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας, η κυρία Αυγερινοπούλου μίλησε για τη Δυτική Ελλάδα και την «Ολυμπιακή Περιφέρεια», η οποία είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς, κατ’ αυτόν τον τρόπο, προσδιορίζεται καλύτερα η περιοχή και γίνεται καλύτερα κατανοητή από το διεθνές ακροατήριο.

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για την τροπολογία του Υπ. Εργασίας για την έκδοση των συντάξεων fast track

«Χαιρετίζουμε τη μεγάλη τομή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Υπουργού, κ. Κωστή Χατζηδάκη,  για την έκδοση συντάξεων με διαδικασίες -εξπρές».

Αυτό τόνισε η βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα  Αυγερινοπούλου, για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που επιταχύνουν τις διαδικασίες για γρήγορη απονομή συντάξεων και μείωση των εκκρεμών αιτήσεων. Εξήρε τη μεγάλη προσπάθεια του Υπουργού και Αντιπροέδρου της Ν.Δ., όπου με αυτήν δίνεται τέλος στην ομηρία χιλιάδων ασφαλισμένων που αναγκάζονταν να περιμένουν χρόνια για να πάρουν τη σύνταξη τους.

«Δυο νέα «όπλα» ρίχνονται στη μάχη για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες – πρόσθεσε η Δρ. Αυγερινοπούλου-. Αυτά είναι οι fast track συντάξεις και οι συντάξεις εμπιστοσύνης. Στην πρώτη περίπτωση μέσα σε 3 μήνες θα εκδίδεται η σύνταξη, ενώ οι συντάξεις εμπιστοσύνης αφορούν στις εκκρεμείς συντάξεις. Έτσι, ο ασφαλισμένος θα λαμβάνει τη σύνταξη του χωρίς να περιμένει εξαντλητικά όπως περίμενε μέχρι τώρα. Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά δίνει προτεραιότητα στον άνθρωπο και λύνει βασικά προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών».

Δήλωση Αυγερινοπούλου για το Νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» 

«Πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της χώρας μας είναι το σημερινό νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά», καθώς δημιουργεί νέες βάσεις για την αύξηση της απασχόλησης στη χώρα μας. Η νέα γενιά θα έχει πρόσβαση σε περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης, για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την ανεργία, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που πλήττουν καίρια τους νέους στη χώρα μας, αλλά και άλλες κατηγορίες πληθυσμού, όπως οι γυναίκες. Επίσης, τα «επιδόματα ανεργίας», μετατρέπονται σε «επιδόματα εργασίας», δίνοντας ένα ακόμα κίνητρο για την αύξηση του εργατικού δυναμικού της χώρας. Τέλος, σημαντικότατη είναι η αναβάθμιση του σημερινού ΟΑΕΔ σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, η οποία θα μπορεί να επαναχαράξει σειρά κοινωνικών πολιτικών, όπως η υλοποίηση μιας ενισχυμένης στεγαστικής πολιτικής

Περισσότερα Νέα